úvod
homepage

Komentáře

článku: Stručný návod na výrobu domácího piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Diskuse u clanku, (Honza, 05.03.2005 20:26) celé vlákno | reagovat
Diskuse u clanku v takove forme, jako jsou nyni, byly doposud vice nez dostatecne. Clanku, kde je prispevku v diskusi vice nez deset, se daji spocitat na prstech jedne ruky.

Pripravujeme novy redakcni system, kde budou jednak prispevky samostatme prehledne usporadane podle historie, navic bude kvuli homebrewingu dodelana emailova konference a lepsi diskuse. Jinak format zobrazovani zustane stejny. Az u nas bude diskusnich prispevku jako treba na lupa.cz, potom budeme uvazovat o zmene vypisu jednotlivych prispevku.

Honza
RE: Pavel, RE: Rudolf + dalsi RE, (Mira, 05.03.2005 17:21) celé vlákno | reagovat
Taky bych se podival na dalsi zajimavy vytvor. Nemuzes to, nez posilat na meil, hodit redeji nekam na web a poslat odkaz at se muzem vsichni podivat ?
Budu srotovat v nepouzitem mlynku na mak, protoze ten ma pozadovanou regulaci a.... nic jinyho nemam :-(


PRO REDAKCI:
Diskuze k clankum je urcite dobra, ale nebylo by trochu prehlednejsi udelat ji stromovou ?
Tak, aby pokud nekdo polozi dotaz a ostatni na nej chteji reagovat, tak se to obevilo primo a ne nekde v poli.
( neco takoveho http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23142)
re:Rudolf, (Pavel, 04.03.2005 12:47) celé vlákno | reagovat
Pokud to dnes stihnu tak Ti sfotím moje zařízení a pošlu na tvuj email.
Pavel
re:Ondra, (Pavel, 04.03.2005 12:39) celé vlákno | reagovat
Tak jen doufám že už je naše nedorozumění vysvětleno a přátelé hobisté a vařiči se mohou směle pustit do díla, nezatíženi nekalou myslí a povzbuzeni tím, že k domácí výrobě piva nemusí mít zařízení takové jako je na obrázku, ale že jim v prvních chvílích postačí velký čistý hrnec a plastikový sud.
Pavel
Srotovani sladu, (Rudolf, 04.03.2005 11:34) celé vlákno | reagovat
Neporadil by nekdo, jak nejlepe nasrotovat slad? Na setkani se mluvilo o hospodarskych srotovnicich a starych mlyncich na kavu z prodejen potravin, ale ani k jednomu nemam bohuzel pristup. Existuje jiny dostupny zpusob, pripadne bylo by mozne nekde nechat slad (i za uplatu) nasrotovat?
Diky za odpoved.
Rudolf
RE: Pavel, (Ondra Koucky, 04.03.2005 10:58) celé vlákno | reagovat
Mne na tve reakci popudilo oznaceni klasicke varny za "nevkusnou" a snaha na zaklade obrazku varniho zarizeni vypravet o lezacich a toboganech.
Re: Ondra, (Pavel, 04.03.2005 09:16) celé vlákno | reagovat
Ahoj Ondro a všichni hobisté. Nijak jsem se nechtěl neuctivě dotknout varny na obrázku. Jistě svůj účel splňuje velice dobře. Ale pro začínajícího pivního hobistu je to cesta matoucí. Než tento "skvost" jste raději měli uveřejnit fotky nadšeného hobisty vařiče kterak stojí u plotny a míchá, zcezuje, chladí, filtruje,(no to radši ne) a hlavně v domácích podmínkách třeba v kuchyni. Zkrátka aby začínající pivní vařič nesháněl něco takového, ale vše si vyzkoušel tak nějak nanečisto. Honza zde psal že by tento pivovárek odhadoval na 100 000 a já přikládám "těch posledních" S úctou a přáním zdaru všem pivním vařičům přeje Pavel
Dej bůh štěstí
RE: Pavel, (Ondra Koucky, 04.03.2005 07:54) celé vlákno | reagovat
Nevim ,jestli jsi nekdy videl v pivovare klasickou varnu - toto je klasicka ctyrnadobova varna spolu s usazovaci kadi a boilerem na vyslazovaci vodu. Nazev lezak se vztahuje ke zpusobu dokvasovani, ktere se na tomto zarizeni opravdu neprovadi...
dotaz, (Vlasta Kymličková, 03.03.2005 19:18) celé vlákno | reagovat
chtěla bych se zůčastnit dalšího setkání. co mám pro to udělat
"-), (Pavel, 03.03.2005 15:25) celé vlákno | reagovat
To na snímku není pivovar, to je chemická laboratoř. A navíc zcela nevkusná. Vždyť už jen z názvu piva "ležák" pivo musí ležet a ne jezdit jak na tobogánu. Já si pro první vaření vystačil s el.zavařovacím hrncem a nerez nádobou ze starý pekárny. Napoprvé začněte polehoučku pomaloučku a hlavně míchat!! Dej bůh štěstí
Pavel
Koupe pivovaru, (honza, 02.03.2005 16:49) celé vlákno | reagovat
Pokud vim, podobny pivovar ke koupi u nas zatim neni. My pripravujeme maly 35 litrovy pivovarsky trenazer,ktery si budete moci pronajmout. Snas uz bude ke koukani na dalsim srazu priznivcu homebrewingu koncem brezna.

Dle meho odhadu by pivovarek podobny tomu a fotce stal minimalne sto tisic Kc.

Honza
Dá se někde koupit podobný pivovar ?, (Michal, 02.03.2005 16:37) celé vlákno | reagovat
Zdravím,
chci se optat jestli se dá podobný pivovar jako je na fotce zakoupit ?? A na kolik tak vyjde ?? Nevíte jaké firmy se tímto zaývají ?? Díky moc

Michal
qak@seznam.cz
ICQ: 158531921
akce, (Mira, 02.03.2005 11:21) celé vlákno | reagovat
Hned na zacatek bych chtel rict ze akce byla super, moc se mi to libilo a bylo to dost prinosny. Doufam ze se budou dalsi protoze to bylo pekne pripraveny a neni tedy co vytknout.
Jen to pondelni cekani kdy se objevi navod na strankach bylo desny :-)

Mel bych par dotazu a napad:
1) jaky maji parametry ty chmelovy granule co jsme dostali ?
2) nevite kde se daji poridit lahve s patentnim uzaverem ? Antenak v nich mel pivo, jen sem se nejak zapomel zeptat.
Bernard nastesti snizil zalohu na 7kc, ale i tak nevim jestli stihnu tech potrebnejch 60 lahvi vypit :-)
3) daji se nekde koupit male KEG sudy ? (5, 10, 20 litru)
(pan Krysl snad nabizel vyrobu)

4)regulovani tlaku pri lezeni v PET lahvich:
V pneuservisu maji ventilky do bezdusovych kol (nepredpokladam ze byjste strihli cely plast).
Staci udelat dirku do vicka a vsadit ventilek. Bohuzel je ventilek trochu mensi nez hrdlo a neopre se a tak budete muset udelat jeste jednu podlozku z jineho vicka s dirkou pod nej, aby nahodou nespadl do lahve. (pokud ho ustrihnete z plaste nebo se da poridit i veci nez je prumer hrdla, tak staci akorat dira ve vicku)
Ted uz staci chodit s manometrem a kontrolovat tlak. Pokud bude vice lahvi, tak je mozne je spojit vsechny slahnouky a ridit tlak automaticky jednim redukcnim ventilem. (i kdyz nevim kdo by to vydrzel nejit se podivat jak to pekne zraje:-))
O vikendu se to pokusim vyfotit s hodit nekam na web.
chmel, (Ondra Koucky, 01.03.2005 21:48) celé vlákno | reagovat
Co se tyce davky chmele, neni to tak jednoduche - zalezi na tom ,jaky chmel mate k dispoizici (smerodatna je "konduktometricka hodnota" tzn. obsah horkych kyselin ve chmelu) Pokusim se vzhledem k dotazum behem nekolika dnu napsat nejake zakladni vzorecky na vypocet sypani sladu, chmele... Obecne doporucuji kolem 11 g alfa-horkych kyselin na hl 12% piva (to znamena neco kolem 250 - 300 g Žateckeho pol. cerv. na hl mladiny)
Kolik chmele ?, (KoZis, 01.03.2005 19:55) celé vlákno | reagovat
V návodu (pro laiky jako já myslím neocenitelném :-) ) se nepíše jaké množství chmele (či granulátu) se přidává do chmelovaru. Je zde pouze uveden podíl. Nešlo by to upřesnit ?
Děkuji
David Kozák
suroviny, (Karel Nosek, 01.03.2005 17:36) celé vlákno | reagovat
Kde lze nejjednudušší cestou sehnat potřebné suroviny?
Korunkové uzávěry, (Kosik, 01.03.2005 16:38) celé vlákno | reagovat
Nevíte kde se dají koupit korunkové uzávěry? Chci vařit pivo a nechci to dávat do PET lahví. Děkuji.
Bomba, (Stano, 01.03.2005 16:36) celé vlákno | reagovat
Som velmi rad ze som sa dostal tak jednoducho a rychlo k receptu na varenie piva.Som byvaly osobny sofer velkopodnikadela zo slovenska ktory vlastni 3 pivovary cize pracoval som vo firme CC Kompany.Pivo mi velmi chuti a preto sa ho pokusim navarit.Vysledky uspechu ,alebo neuspechu urcite zverejnim. Dakujem Stano.
Kapacita pivovarku, (Jack, 01.03.2005 15:59) celé vlákno | reagovat
je 40 litru.
dotaz, (kamil, 01.03.2005 15:47) celé vlákno | reagovat
jaka je kapacita tohoto maleho pivovaru
123
Vyhledávání