úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní cuvée

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pivo a Sprite = Radler, (Alex, 26.08.2005 04:27) celé vlákno | reagovat
V SR bezne pitie neznejsej casti obyvatelstva ;-) Hlavne na diskotekach a pod. Mimochodom ho priamo vyraba pivovar Stein.
javascript:NoveOkno('slovak/produkty_ukaz.php?p=r1 ','produkty_ukaz','580','350','fullscreen=no, toolbar=no, location=no, status=no, menubar=no, scrollbars=no, resizable=yes')
Ad zelená do piva od Borowiece, (Richard Voigts, 03.03.2005 13:49) celé vlákno | reagovat
Pravda je taková, že jsem si jednou dal v Německu podle folklórních zvyklostí místní hospody z hecu pivo obarvené nazeleno. Pít se to dalo jen se zavřenýma očima - zkuste si obarvit třeba nudle na modro nebo fialovo, taky to nejde pozřít. Ale obarvené pivo (portravinářskou barvou bez příchuti) je přece jen něco jiného, než pivní cuvée nebo koktejl.
rv
Míchání piva, (Colega, 02.03.2005 19:39) celé vlákno | reagovat
i mezi různýma značkama je naprosto (ale opravdu...) v pořádku. Odskoušeno 100x s vynikajícím výsledkem (a ne jen na mé osobě). Musí se k tomu znát charakter míchaných značek (a nedoporučuju míchat víc než dvě) a chce to odzkoušet, jesi se to "nepopere". Míchat pivo s jiným alkoholem se mi ovšem nikdy pitelně (a chutně už vůbec ne) nepovedlo :-(
Berliner Weisse, (Borowiec, 25.02.2005 17:49) celé vlákno | reagovat
Není to dobrý pocit, když se vás barman zeptá, jestli chcete do piva sirup, zvláště když si můžete vybrat pouze mezi červeným nebo zeleným.
Nehoršete se, (Roman Holoubek, 23.02.2005 10:23) celé vlákno | reagovat
Chlapi, nehoršete se tolik. Pan Vogigts nikomu nic nevnucuje. Můžete se pořád chovat jak jste zvyklí. Sám občas zkouším míchat koktejly (i s pivem) podle kuchařek. Nemluvme ale zde pak o pivu, ale o koktejlu. A na jeho chuť se také dívejme jako na koktejl, který může být i chutný (v závislosti na prostředí a našem momentálním rozpoložení).
Co se týče Cuvée, i tím se dá docílit, další spektrum chutí, někdy se může povést a jindy nikoliv.
A Belgičané? Podívejme se na Lambiky, i tady se míchá starší pivo s mladším a pokud vím tak jsou (nebo byli?) i podniky nevyrábějící Lambik, ale míchající Lambiky od více výrobců a poté dál nechávající pivo stařit.
ropák, (Standa Jakoubek, 22.02.2005 13:10) celé vlákno | reagovat
... tak jsem si vzpomněl na svá studia na VŠ, kde jsme jako študáci zkoušeli roztodivné prasárny ... např. "Ropák" - půl piva, půl koly a do toho jeden, dva, tři ..(podle síly žaludku) panáky rumu :-)
Možná "cuvée" pijete a ani o tom nevíte, (Jiří Kaňa, 22.02.2005 08:50) celé vlákno | reagovat
Horší ovšem je, když vám takové "cuvée" bez vašeho vědomí připraví v hospodě. Na čepu je víc značek, ta "vaše" třeba zrovna moc pění, tak to výčepní řízne něčím, co teče líp. Mně takhle jednou dotáčeli černého Bernarda světlým Budvarem. Už jsem si v tom podniku samozřejmě nic nedal.
Míchání piv, (Jiří Mach, 21.02.2005 20:21) celé vlákno | reagovat
Mírně divoké. Dá se míchat černé a světlé pivo jednoho druhu. Různá česká piva bych nemíchal, i když je pravda, že se někdy od sebe ty průmyslové výrobky těžko rozlišují. Přesto by asi Kozel smíchaný s Radegastem, i když jsou z jednoho hnízda moc dobrý nebyl. Míchání piv z malých pivovarů, k tomu už nemám slov. Ještě poznámku k řeckému Mythos. Je rozhodně lepší, než licenční Amstel nebo Heineken. Kromě toho se od něho zase Heineken tolik cenově neliší. Rozhodně bych to nemíchal. I když kdo ví. Angličané míchají pivo se zázvorovou limonádou a tak až nechutné to není. Že by Poláci dávali do pivo džem, jsem si nevšiml. Dávají tam, ostatně i Švédové, panáka ovocné šťávy. Českému jazyku to moc libé není, ale budiž. V jedné litevské restauraci prodávají ranního vyprošťováka, který sestává z medového piva, medu, jogurtu a vodky. Odvahu ochutnat jsem to neměl. Míchat pivo s něčím jiným, to si představit tedy umím, i když leckterý český pivní zarytec to zavrhne. Míchat piva mehzi sebou mi připadá s prominutím zvěrstvo.
Všeho s mírou, (Petr Sitař, 21.02.2005 17:13) celé vlákno | reagovat
No, smíchat si Rohozce s jiným světlým pivem, to bych "se šel radši oběsit". Míchat jakékoliv pivo s kolou nebo jinou byť sebelepší limonádou, to bych ...

Ale v čem občas dělám pokusy je míchání světlého a tmavého piva různých značek. A můžu říci, že říznutý světlý ležák Regent s polotmavou jedenáctkou Bernard v poměru 2:1 je opravdu zajímavá kombinace. Připomíná mi Canterbury Draught vařený na Novém Zélandu, který mi silně přirostl k srdci.

Zas na druhou stranu, když si doma namíchám dva druhy tvrdého alkoholu a doliji je sektem, je to věc naprosto běžná a nikdo se nad tím nepodiví. Tak proč by si někdo nemohl namíchat dva různé ležáky a ještě se stříknout nealkem. Sice to nechápu, ale pokud mě to nevnucuje, je to jeho barbarství.
To snad ne!, (Jiří Jobánek, 21.02.2005 13:31) celé vlákno | reagovat
termín Cuvée se v pivním světě skutečně vyskyuje. Např. belgické pivovary tak označují své špičkové produkty, na které jsou pyšní. Ale nezlobte se na mně míchat jednotlivé značky piv (ležáků) považuji za naprosto šílené a barbarské. Sorry, ale pro mě je to příliš!
Vyhledávání