úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewing aneb uvař si své pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1234
 Zobrazit komentáře: podle času

A kde je ten recept???, (Franta, 23.02.2007 16:33) celé vlákno | reagovat
Jo, najít dneska něco na netu dá holt zabrat. Podle toho, co píší na googlu, by na této stránce měl být průvodce vařením piva od a až do z... To, že někde na světě existují domovárnické spolky je sice pěkné, ale my bchom potřebovali informace trochu jiného, zcela konkrétního charakteru o tom, jak uvařit takové hrnek, že by hodil méno celýmu štatlu!
Pivko já taky rád :-), (kvasnice, 29.11.2006 13:51) celé vlákno | reagovat
Jak tak koukám, každý shání recept na vaření domácího piva. Mě se ho taky ještě nepovedlo nikde najít, proto se stavím do fronty loudilů a pěkně prosím o zaslání receptu na nějaké to domácí pivčo. Díky moc. Michal.

P.S. Hrnec mám - velký jak kašna
Proto mi pomozte - žízeň je strašná :o))
prosím o radu, (David, 04.11.2006 18:05) celé vlákno | reagovat
pivu zdar.
rád bych si skusil uvařit pivko doma ale v tomto článku ste nedali podrubný návod a tak vás prosím o zaslání podrobného návodu včetně surovin a případně kde se dají sehnat
děkuji moc!!!! kdo nepije, není čech!!!!!!!!!!!
radost, (Alena, 05.05.2006 18:14) celé vlákno | reagovat
zdravím všechny pivaře,chtěla bych udělat manželovi radost a dát mu k narozkám recept na domácí pivčo,budete tak hodný?Moc vám všem,kdo to umí a vaří fandím
recept, (Václav, 25.03.2006 17:48) celé vlákno | reagovat
Mohl byste mi prosím vás zaslat taky recept na výrobu piva?
Rád bych si ho zkusil uvařit. Už jsem to sice zkoušel, ale někde jsem asi udělal chybu. Poradil byste mi ještě, kde bych mohl sehnat suroviny?
Děkuji.
E-mail: pavllicek@seznam.cz
Recept, (Bartizal Tomáš, 24.02.2006 12:52) celé vlákno | reagovat
Dobrý den rád bych si take nějaké to pivo uvařil. Poslali by jste mi prosím na můj e-mail recept? Dekuji
vaření piva, (Marie Karlická, 07.02.2006 13:07) celé vlákno | reagovat
Vážení, prosím o zaslání receptu na vaření piva a o radu, kde je možné potřebné suroviny sehnat.
Děkuji, M. Karlická
domacilekar@seznam.cz, (A. J., 04.12.2005 16:45) celé vlákno | reagovat
humnovar
humnokvas
pivorobka
kolenopivka
kolenokvas
kolenovar
pivofuška
fušovarka
domofuška
pivogubka
pivomorka
černokvas
podpeřináč
chlebokvas
Dotaz, (Zdenek, 10.11.2005 12:28) celé vlákno | reagovat
Já vůbec netušil že je vůbec možné doma si uvařit pivko,zvláště když je možnost si koupit nějakou pivní konzervu. Najde se někdo, kdo by mi poslal seznam co všechno potřebuji a bez čeho se neobejdu při vaření piva doma v hrnci? A taky doporučit nějakou dobrou konzervu (v prášku,)? Mám rád Ostravar, Prémium. Když jsem viděl v pořadu ČT, Uvolněte se, prosím, kde i starší pan si doma vaří pivo, tak bych si to chtěl skusit taky. Předem děkuji za radu. Zdeněk. E-mail: zdenek.hlucin@tiscali.cz
návod, (honza, 08.11.2005 21:07) celé vlákno | reagovat
rosím pošlete návod na vaření pivka na honza@koznar.com, děkuji mnohokrát
navod/recept, (pavel, 07.11.2005 11:10) celé vlákno | reagovat
poslali byste mi prosimvas recept/navod jak si uvarit doma piivo ??...dix
recept, (m.polo, 19.10.2005 12:01) celé vlákno | reagovat
prosim poslete mi recept na domaci pivo
vareni...a konzuamce:), (sentine.l, 26.08.2005 21:40) celé vlákno | reagovat
určitě nejsme prvni a asi ne ani poslední, rád bych požádal kterého koliv homebrewera a radu, zaslání receptu, návodu jak na to...uvařit si první vlastní pivo... předem díkes:)
Rada, (mirek cerny, 23.03.2005 20:59) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych někoho poprosit o návod nebo postup při vaření piva,a získání surovin.Děkuji.E-mail mirekcerny@cenrtum.cz
Domovar kontra Pivar, (Hans, 18.03.2005 17:54) celé vlákno | reagovat
Co se týče českého ekvivalentu "homebrewingu", tak pravdou jest, že český jazyk není nakloněn slovním spojeninám jako "domovar" nebo "pivar". Slovo "domovar" poněkud neobsahuje fakt že se doma vaří pivo a svým zněním navíc evokuje dojem, že ona osoba vaří domy(čili středně schopný černokněžník:-)). Výraz "pivar" zase nevystihuje fakt, že se jedná o vaření amatérské, v teple(či spíše chladu)domova probíhající(navíc se až moc přibližuje slovu pivovar). Osobně bych byl nejvíce nakloněn "právovarečníkům", neboť ze zákona má sice každý občan ČR (Česka:-)) právo vařit si pivo pro svou potřebu, ale v dobách minulých, odkud slovo "právovarečník" pochází, dostal právo vařit pivo pouze ten, kdo svým konáním produkoval pivo a ne nepoživatelný patok. Mám tedy za to, že i dnes by se tímto slovem mohl označovat každý schopný "homebrewer". Ten kdo si svou cestu teprve hledá by měl být nazýván "pivýzkumníkem", neboť jeho počínání je zpočátku především výzkumná práce. Navíc by se titul "právovarečník" mohl udělovat čestně, právě na degustačních kláních českého homebrewingu(zas ten Engeleš). Člověk by si pak svého titulu právovarečník alespoň víc vážil.
PS: Dne 27.3. bude snad jubilejní třetí ročník mé pivotvorby a moc se na něj těším(dal jsem si záležet). Zároveň budu koštovat první várku kvasnicovýho, tak my držte palce, ať to neskončí kolosálním průjmem.

Jinak vašemu počínání zdar a dobrý var!
pěkně se to rozjelo :-), (Colega, 15.03.2005 08:28) celé vlákno | reagovat
jen by to chtělo:
1) zalobovat na zvýšení ročního limitu pro spotř. daň (vemte si 3-členou domácnost kde si každý dá doporučenou denní dávku - tj. litr piva na den - to máme 3x1x365=1095 litrů za nepřestupný rok)
2) čeština není zrovna jazyk holdující složeninám jako němčina nebo angličtina - co se takhle spokojit s nějakým dvouslovným označením (byť to dnešní doba zjevně těžce nese, viz spor o "Česko")... a nebo ať si každý používá výraz dle svého gusta - čeština se tím může jen obohatit
3) všichni začínající si píšou o "recept" - já jsem však toho názoru, že ten by si měl každý vytvořit sám až jako aplikaci technologie na podmínky ve kterých bude vařit - proto doporučuji poohlédnout se po odborné literatuře (já se učil z vynikajícího "Pivovarství": F. Hlaváček, A. Lhotský, Praha STNL, 1975) a k tomu můžu doporučit pro inspiraci něco od M. Jacksona, aby měl člověk přehled o pivních stylech. A kdo umí anglicky se může kouknout na http://www.howtobrew.com/intro.html
Suroviny, recepty, rady, tipy..., (honza, 14.03.2005 00:07) celé vlákno | reagovat
Dobry vecer

vse co se tyka domaciho vareni piva bude v nejblizsi dobe publikovano na nasem webu. Objevi se zde jak recepty, zkusenosti homebrewaru, rady a tipy jak vylepsit domaci zarizeni a dalsi veci.

Take od dubna bude u nas mozne zakoupit suroviny vhodne k domacimu vareni piva. Jak ceske provenience, tak zahranicni. Vse od sladu, chmelu, kvasnic, zive, koncetraty, vytazky.

Take planujeme dalsi setkani priznivcu homebrewingu. To dalsi se uskutecni 26.3., posledni breznovou sobotu a bude o cernem/tmavem pivu. Dalsi setkani budou nasledovat.

Na vsem nyni pracujeme, v nejblizsi dobe se o planovanych akcich a moznostech domaciho vareni piva u nas doctete. NEjlepsi je odebirat nas newsletter, kde se vzdy dozvite nejaktualnejsi informace. Staci se prihlasit na hlavni strance v leve casti uprostred.

Preji hezky vecer

Honza Kocka
www.SvetPiva.cz


Návod na vaření piva, (Tomáš, 13.03.2005 16:45) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych někoho poprosit o návod na vaření piva a kde sehnat suroviny.E-mail ttomas.n@seznam.cz
pošlete prosím recept na vaření piva, (pivní skaut, 13.03.2005 10:36) celé vlákno | reagovat
pošlete prosím recept na vaření piva - e-mail milanmaster@seznam.cz
návod, (vašek rehák, 10.03.2005 22:18) celé vlákno | reagovat
Prosím nekoho o zaslání návodu s receptem na výrobu domácího piva, chtěl bych to vyzkoušet a nevím jak začít děkuji
1234
Vyhledávání