úvod
homepage

Komentáře

článku: "Malá" piva v Brně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1234
 Zobrazit komentáře: podle času

U srdci, (Charlie, 15.02.2007 12:38) celé vlákno | reagovat
U srdci najdete nejen vybornyho dudaka a sklepaka, ale jednoznacne ten nejlepsi nakladanej hermelin jakej jsem kdy jedl. Podstatnym nedostatkem je absence jakekoli ventilace, takze je to jak u rybnicku Brcalnicku, mlha husta tak, ze by se dala krajet. Paradoxne na to nadavaji nejvic kuraci, kteri jsou jejim zdrojem. Ale vazne, Evzene, neco s tim delej!
Strakonice, (MitrA, 16.10.2005 22:01) celé vlákno | reagovat
Krom Hluche zmije maj Strakonice jeste v Osamelich srdcich a dale na ulici Koliste, vedle casina Admiral a hospody "U suchace". Druhe dve zminene jsou ovsem pro silnejsi povahy (super pivo, ale restaruce to rozhodne neni)
Jinak, nekterym mozna chutna Rychtar, pokud se nepletu, cepuje se v zabinach naproti "Kaplicce"...
HLUCHÁ ZMIJE, (Afrik, 15.09.2005 13:28) celé vlákno | reagovat
Takže.. Ve Zmiji si dáte Dudáka, Sklepáka (nefiltrované pivo), tyto dvě piva jsou ze Strakonic, Poličku, Harracha, nefiltrovaného Krakonoše a asi největší pochotku Svijany. Dudák, sklepák, Polička bývají vždy, ale min. tak 2x do týdne tam mají ochutnávky něčeho jinýho. Čištění trubek po každám SUDU je samozřejmostí. Hrnec je sice poněkud dražší, ale doporučuji. Jo, a k tomu Pegasu, tak ten už tak rok rozhodně není od bé .
neco malo do diskuse, (Peta, 06.04.2005 18:12) celé vlákno | reagovat
Vsechny srdecne zdravim a jen nekolik bodu k predchazejicim prispevkum:
1. Presny nazev je "U Blahovky" a kvalita piva byva ruzna... Pokud toci ten spravny "profesorsky" mancaft, tak z 85% to plne Praze konkurovat muze - pro srovnani treba pivnice U Andela na Smichove - neni rozdil.
2. Presna adresa U hluche zmije je Jugoslavska 46, Cerna Pole, Brno. Krome Strakonic tam v posledni dobe majitel Honza miva i Policku. Vetsinou dobre, ale velmi velmi odlisne od Strakonic. Kupodivu ja ani mi kolegove nedoporucujeme kombinovat behem jednoho vecera! (je mineno vetsi mnozstvi tedy napr. 10+10...)
3. Nejen Modra ruze na Kounicove, ale i velice blizky Pivni bar na rohu Slovakove a Veveri "Pod lekarnou" nabizi snad i vic jak 10 druhu toceneho piva a myslim, ze v soucasnosti je to asi v Brne nejstabilnejsi hospudka co se kvality napoje vc. natoceni tyka... Obsluha dobra a pekna!
4. Prvni linie po zmene majitele cca pred pul rokem speje spise k horsimu. Pivo neni na vine, jen to jak to toci... Nekolikrat se mi stalo ze jsem si diky jejich peci o sklenice prihnul i jaru nebo v cem to mejou... Ano, jsou to hezke slecny, pravda, ale to nestaci. Jinak vzpominam na asi dva tri vecery kdy mi obrovsky vyhovovala a smakovala Dalesice 13, i pres tu cenu 29.- Tolik tedy muj prispevek do diskuze Brno a pivo. Na zdravi vsem!
Vzkaz od správce pro Lojzu a Pepu, (správce, 06.04.2005 10:48) celé vlákno | reagovat
Hoši,trochu se uklidněte. Už tady nechci slyšet žádné ostré výrazy. Tak si to vemte k srdci.
Šumaři, (Pepa, 23.03.2005 15:17) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych pozdravit všechny milovníky piva a musím říct, že nejlepší pivo, které jsem kdy v Brně pil, je u nás v Bohunicích na Tatranu
Bláhovka, (Vojta, 27.11.2004 11:54) celé vlákno | reagovat
No na bláhovku (kulatou bábu) se jíst chodí, ale jen koleno. To maji vynikající a za solidní cenu. Zkrátka na Bláhovku jedině na 12tku a koleno... :) Ikdyž utopence tam mají taky zajímavý...
Více piva v Brně, (Mara, 22.09.2004 11:56) celé vlákno | reagovat
Existuje jedna Brněnská hospoda, kde točí deset druhů piva.
Je to Modrá růže na Kounicove ulici hned vedle bývalého domu ovoce a zeleniny, teď se tam staví kryté parkoviště.
Další super Strakonickýho Dudáka točí u Osamělích srdcí na ul.Poděbradova.
Jinak co se týče zmiňované Potrefené husy, tak mám jen špatné zkušenosti. Jednak točí pivo do teplých sklenic, takže pěna dlouho nevydrží a spíš jedou na kvantitu. Obsluha je katastrofální a navíc vás často natáhnou i o několik piv. Spíš než hospoda je to bar kde se pije hlavně vše jiné než pivo a chodí se tam hlavně za babama.

Vyškov, (Marek Kodeda, 12.05.2004 07:27) celé vlákno | reagovat
Chci jen připomenout, že na Jánské ulici je Vyškovská pivnice. Čepují tu Džbán a Havrana.
Dalešice a jiné tipy, (Tomáš Semrád, 10.05.2004 09:17) celé vlákno | reagovat
Peťo, o Točíkovi jsem jen četl, avšak v létě se chystám na dovču právě do České Kanady a u Točíka se rozhodně zastavím. Díky za tip. Jinak jsem v pátek byl degustovat Dalešické pivo v restauraci "První linie" u nás v Brně na Bethovenově ulici a to teda fakt nemá chybu... Tady bych s Jirkou Jobánkem trochu nesouhlasil. Ty dvě holčiny co to točej to v pátek čepovaly v požadované kvalitě, míře a i s patřičným efektem (moc pěkně se na ně dívá a to teda rozhodně není zanedbatelný fakt). Ale zpět k pivu. Dalešické pivečko mělo krásnou vůni (opravdu jako za starých dobrých časů), hustou kompaktní pěnu, krásně po napití kroužkovalo a bylo vychlazené akorát a hlavně nebylo přesycené (což by mělo být samozřejmé, ale bohužel tomu tak v jiných hospůdkách není). Jedenáctka i když je pravda trošičku sladšího charakteru, tak v konečné fázi to je jenom ku prospěchu věci a je to fakt pěkný chuťový zážitek, který v současné době je určitě obohacením pivní scény a vřele doporučuji všem. To by měly vyzkoušet hlavně ti co pijí ty hektolitry těch G a jim podobných piv, aby si trošičku rozšířili pivní obzory... Ale to už jsme někde jinde. Jinak pro ty co to neví se v Brně připravují tradiční radniční dny malých pivovarů. A ještě přidám pár vyzkoušených tipů na degustaci a na přespání, to pro případ několikadenního výletu. Jižní Čechy, město Nová Bystřice, penzion a restaurace Na bojišti, Regent 10 a 12 (pro tuctáky i Gambrinus), výborná kuchyně a za slušnej peníz a pořádnej výběr, super ubytování (vysoká úroveň a velmi zajímavá cena), personál na úrovni. Je to místo k vyjížďkám na kole do super okolí. Pak ještě Český ráj, Turnov, restaurace a penzión "U svatého Jána", Svijany 11 (pivo krásně kroužkuje) a Náchod, restaurace a penzión "U Barešů", Náchodský Primátor 10, 12 a obligátní Gambrinus (kvůli tomu bych tam, ale nikoho nezval, a ten tam skoro nikdo stejně nepije). Osobně pravidelně mnou navštěvováno. S pozdravem Tom.
Hospody pro znalce v Brne, (Honza, 10.05.2004 02:28) celé vlákno | reagovat
Vazeni prispivajici

jak to tady s potesenim ctu, hospod s malym pivem je v Brne vic nez dost. Mozna jste si uz vsimli, ze pro Prahu Petr Vacha sestavil databazi Hospod pro znalce, tedy hospod, kde se toci male pivo. Protoze napr. Petr Sitar vam popsal par hospod v Jiznich CEchach, ted tu v prispevcich bylo zmineno nekolik hospod v Brne, jsou urcite i jina zajimava mista v ostatnich mestech, chtel bych se zeptat, jestli byste mi pomohli sestavit seznam Hospod pro znalce i v jinych mestech nez je Praha. Prozatim v tech velkych jako je Brno, Ostrava, Olomouc (jo, kdo pojede na mistni pivni festival tento tyden, nechtel by mi napsat kratkoy clanek a pridat par fotek z digitaku?)

Koho by to neobtezovalo a mel by zajem, at mi napise na muj email nebo na redakce@svetpiva.cz. Sestavovalo by se to podle vzoru Petra Vachy.

Diky.

Honza
Re: Regent v Brně, (Petr Sitař, 06.05.2004 13:01) celé vlákno | reagovat
Díky za docela bohatý výpis Regentů v Brně. Už se těším až pojedu do Brna na školení.
Restaurace na Lesné je už mnou zmiňovaný Selský dvůr - Liliová 27.
Jinak, co se týče Brněnský hospod, výborný seznam naleznete na http://www.seznamhospod.cz/. Sezna obsahuje i důležitý údaj, jako je datum zadání hospody do seznamu. A je tam idocela dost malých pivovarů!

Petr

PS: Tome už jsi se stavil U Točíka?
Regent v Brně, (Tomáš Semrád, 06.05.2004 08:11) celé vlákno | reagovat
Jirko Jobánku, Třeboňskýho Regenta mají v centru Brna, a to na ulici Česká, v restauraci pod knihkupectvím "Barvič a Novotný". Mají tam obrovský áčko a menší vývěsní štítek. A točí ho tam už pěknou řádku let. Pak je přes letní sezónu Regent v desítkové podobě k mání na ulici Václavská, vedle restaurace U Putny (mimochodem k mání vynikající Černá Hora), v obrovské zahradě a jmenuje se to tam "Posezení ve stínu pípy" (na čepu společně se Starobrno 10). Dále je v super kvalitě na Sokoláku na Brněnské přehradě (v občerstvovací budce), koupaliště v Brně-Starém Lískovci, na ulici Klobásova rovněž už asi 3 roky točí jenom Regenta 10. Restaurace v Brně-Slatině "U Jandů" ho společně s Plzní točí taky nějakej ten pátek. A ještě jsem ho viděl na Lesné, v příjemné hospůdce společně se Zlatým Bažantem (fakt, ale nevím jak se to tam jmenuje) v blízkosti ulice Třískalova (chce to podrobnou rekognoskaci terénu). A ještě k Hluché zmiji: otevřeno mají denně od 16 hodin a Strakonický dudák je v super kvalitě (provozovatelé hospody působili dříve v pivnici "U osamělých srdcí" v Brně-Králově Poli, ulice Poděbradova a tam taky točej Strakonice). A ještě poslední věc. Protože pravidelně cestuji po Jižních Čechách tak bych s tebou trošičku nesouhlasil s tím, že Regent tam není moc vidět. Já mám zkušenosti poněkud jiné. V okolí Třeboně a samotné Třeboni je dominantním pivem. A na Dačicku a Slavonicku se pravda objevuje méně často než bych si i já představoval, ale zase to není taková hrůza, chce to čas. Od doby kdy pivovar koupil pan Stasek, tak to je zas ten správnej Regent na jakej jsme byli léta zvyklí. S pozdravem Tom.
U hluché zmije, (Jiří Jobánek, 06.05.2004 07:31) celé vlákno | reagovat
Přesnou adresu "Hluché zmije" bohužel neznám, ale je to hned první odbočka z ul. Jugoslávská, po tom, kde se křižuje s Merhautovou směrem k Zemědělské fakultě (nahoru). Ulice, kde se hospoda nalézá se jmenuje tuším Sýpka a je po pravé straně. Mají tam vývěsní štít Strakonického piva. Je ve sníženém přízemí. Otvírací dobu bohužel neznám, ale mám pocit, že tam mají otevřeno až tak po 16 hod. Dřív to bývala snad vinárna. Dnes tam čepují pivo a hrají big beat. Je tam i malá předzahrádka.
Regent jsem v Brně již řádku let neviděl (alespoň v centru ne).
Snad někde na periferii..., ale jelikož i v oblastech, kde míval Regent kdysi silné zastoupení (Dačicko, Slavonicko) se v současnosti čepuje Hostan, tak o tom silně pochybuji.
Díky za diskuzi, (Michal Tomšovský, 05.05.2004 13:11) celé vlákno | reagovat
Děkuji všem za diskuzi k článku. Mohli byste, prosím, uveřejnit adresu té "Hluché zmije" ?
Regent, (Petr Sitař, 05.05.2004 08:57) celé vlákno | reagovat
V roce 2001 jsem potkal v restauracích Legenda a Selský dvůr Regenta.
Platí to ještě dneska? Popřípadě, jestli je ještě nějaká restaurace v Brně s Regentem?

Díky za Odpověď.

Petr Sitař
Pivo v Brně, (Jiří Jobánek, 04.05.2004 07:42) celé vlákno | reagovat
Potrefená Husa je v Brně už asi 3 roky, téměř naproti kostela sv. Tomáše. Hoegaarden tam mají ošetřený celkem slušně, však taky mají od Staropramenu servis a nemusí se o nic starat. Jinak se to v ničem neodlišuje od Prahy, snad jen, že jsou zde poněkud nižší cenny. Večer o víkendech se tam bez rezervace nedá sehnat volné místo, vše plně obsazeno. Pokud vím více druhů piv se v Brně nikde netočí. "U hluché zmije" mají točenou Poličku, Strakonice (i nefiltrované) a Litovel a snaží se mít pivo ošetřené, to se musí uznat.
Kompletní sortiment Starobrna + Znojmo mají v Pivovarské pivnici, ale taky mu moc neholudji. Bláhovka je sice fajn, ale na "pražskou Plzeň" prostě nemá.


Pivko v Brne, (honza, 03.05.2004 23:53) celé vlákno | reagovat
Koukal jsem na stranky Staropramene a v Brne mate mit Potrefenou Husu. Muzete mi napsat, jake s ni mate zkusenosti? A je v Brne hospoda, kde se toci vic piv z ruznych pivovaru?

Ad Blahovka- byl jsem tam dvakrat, nastesti vzdy odpoledne, takze se sehnalo i misto k sezeni. Nejvetsi minus- temer zadne jidlo. Ale na Blahovku se jist nejspis ani nechodi:)

Honza
Prazdroj v Brne, (Honza, 03.05.2004 23:05) celé vlákno | reagovat
pokud se nepletu, mate v Brne hospodu Na Blahovce (pokud jsem jmeno poplelt, tak se omlouvam), kde je "tankovna", coz je na malinkaty prostor provozovny dost prekvapujici. Podle Prazdrojaku je to hospoda s nejvetsi vytoci jejich piva na metr ctverecni v Evrope, tedy vlastne na svete:)
Pivo v Brně, (Jiří Jobánek, 03.05.2004 18:46) celé vlákno | reagovat
No jako obyvatel brna bych to zase tak optimisticky neviděl.
je pravdou, že tak před deseti lety to bylo v Brně daleko horší, no zkrátka katastrofální. Mimo Starobrna /obvykle v katastrofální kvalitě/ nikde nic. Bohužel na První linii i přesto, že jim z pivovaru poskytují skvělé poradenství, občas "dalešické" není košer. Jak to ty holky někdy hrozně točí.... Ale je to prima hospoda a někdy je pivo zase jako křen. Pšeničné v Pegasu není svrchně fermentované, takže se vlastně o pravý Weizen nejedná. Plzeň se v Brně sice točí všude možně, ale pít se nedá skoro nikde, když to srovnám s Prahou, tak není co řešit. Budvar je v Brně snad asi jen ve dvou hospodách a zase ta kvalita...




1234
Vyhledávání