Komentáře
článku: "Malá" piva v Brně
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Peťo, o Točíkovi jsem jen četl, avšak v létě se chystám na dovču právě do České Kanady a u Točíka se rozhodně zastavím. Díky za tip. Jinak jsem v pátek byl degustovat Dalešické pivo v restauraci "První linie" u nás v Brně na Bethovenově ulici a to teda fakt nemá chybu... Tady bych s Jirkou Jobánkem trochu nesouhlasil. Ty dvě holčiny co to točej to v pátek čepovaly v požadované kvalitě, míře a i s patřičným efektem (moc pěkně se na ně dívá a to teda rozhodně není zanedbatelný fakt). Ale zpět k pivu. Dalešické pivečko mělo krásnou vůni (opravdu jako za starých dobrých časů), hustou kompaktní pěnu, krásně po napití kroužkovalo a bylo vychlazené akorát a hlavně nebylo přesycené (což by mělo být samozřejmé, ale bohužel tomu tak v jiných hospůdkách není). Jedenáctka i když je pravda trošičku sladšího charakteru, tak v konečné fázi to je jenom ku prospěchu věci a je to fakt pěkný chuťový zážitek, který v současné době je určitě obohacením pivní scény a vřele doporučuji všem. To by měly vyzkoušet hlavně ti co pijí ty hektolitry těch G a jim podobných piv, aby si trošičku rozšířili pivní obzory... Ale to už jsme někde jinde. Jinak pro ty co to neví se v Brně připravují tradiční radniční dny malých pivovarů. A ještě přidám pár vyzkoušených tipů na degustaci a na přespání, to pro případ několikadenního výletu. Jižní Čechy, město Nová Bystřice, penzion a restaurace Na bojišti, Regent 10 a 12 (pro tuctáky i Gambrinus), výborná kuchyně a za slušnej peníz a pořádnej výběr, super ubytování (vysoká úroveň a velmi zajímavá cena), personál na úrovni. Je to místo k vyjížďkám na kole do super okolí. Pak ještě Český ráj, Turnov, restaurace a penzión "U svatého Jána", Svijany 11 (pivo krásně kroužkuje) a Náchod, restaurace a penzión "U Barešů", Náchodský Primátor 10, 12 a obligátní Gambrinus (kvůli tomu bych tam, ale nikoho nezval, a ten tam skoro nikdo stejně nepije). Osobně pravidelně mnou navštěvováno. S pozdravem Tom.
Vyhledávání