úvod
homepage

Komentáře

článku: "Malá" piva v Brně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1234
 Zobrazit komentáře: podle času

Pivní bůh se zbláznil, (MirEgg, 04.09.2007 14:07) celé vlákno | reagovat
V Brně se včera musel zbláznit pivní bůh. Jak jinak si vysvětlit tyto změny, z čehož jedna je dosti bolestná :-(
- "VYŠKOV NENÍ A NEBUDE!" a vedle na tabuli nabídka Starobrna 10° a 11°. Tak takhle mne včera přivítala Vyškovská pivnice na Jánské ulici :-/ Zamáčkl jsem slzu v oku a přidal do kroku... Tak Vyškov škrtáme, pánové.
- V Zelené kočce na Klusáčkově se včera k PU nečepovaly Dalešice, ale Strakonice 11° za 24 korun. Tak nevím jestli jde o změnu napořád, nebo jenom dočasnou...
- A do třetice, v Pontu na hlavním nádraží chybělo v lednici Starobrno. Dvanáctka byla z těch všech předražených europiv ještě celkem přijatelná, žel včera to vypadalo jako by tam Starobrno nikdy neměli. Pokud někdo z vás má tip na chlazené "malé" lahváče v těsné blízkosti hlaváku, sem s nimi ;-)
Středověká Krčma 2, (Jarin, 31.08.2007 10:55) celé vlákno | reagovat
Medové pivo?Já jsem tam kdysi pil kormu = pivo namíchané s medovinou...
Středověká krčma, (Tomáš Semrád, 31.08.2007 10:34) celé vlákno | reagovat
Jen malé doplnění ke Středověké krčmě. Kromě Krušovic tam mají či měli i speciální medové pivo, jež si nechávaly dělat tzv. "na zakázku". Ale od koho bohužel nevím.
Tuplák v Brně, (MirEgg, 30.08.2007 13:47) celé vlákno | reagovat
Podle sdělení přítelkyně, lze v Brně dostat tuplák ve Středověké krčmě kousek od Svoboďáku směr Česká. Před vchodem stojí živý kat a mají tam prý často plno... Čepují Krušovice za cenu kolem 50 korun. Ale jen kvůli tupláku si dávat Krušky a nejít na nějakou lahůdku, no nevím... ;-)
BIREL, (HANKA, 26.07.2007 06:15) celé vlákno | reagovat
DIKY ZA REAKCE NA "CHVALITEBNY" CLANEK O BRNENSKYCH HOSPODACH A PIVU!

TEDY HLAVNE ME ZAUJALY REAKCE, NEJVICE ME SNAD PREKVAPIL, A TO V DOBREM SLOVA SMYSLU, TOMAS SEMRAD A JEHO NAZOR NA BLAHOVKU!


TOME, VYNIKAJICI!!!!!

JAK JSEM JIZ PSALA, V SOUCASNE DOBE MNE NEZBYVA, NEZ O PIVECH JEN CIST. PUL ROKU JSEM SE POHYBOVALA PO SPITALECH,TED UZ JEN BERU LEKY.

PROTO TEN DOTAZ NA CEPOVANA NEALKOHOLICKA PIVA,
DIKY, MEJ SE!
Bláhovka, (Tomáš Semrád, 25.07.2007 12:51) celé vlákno | reagovat
Pánové Jirko a Petře, díky za veřejné zhodnocení jedné rádoby kultovní pivnice Pzeňského Prazdroje v Brně. Já osobně na to mám podobný názor jako Vy, byl jsem na Bláhovce dvakrát, a víc už mě tam nikdo nedostanu. Ani ne tak kvůli pivu, ale tomu prostředí uvnitř...I když mně zase to postávání venku nevadí, protože tam jste aspoň na relativně čisším vzduchu než uvnitř...Nechtěl jsem to jako Vy napsat tzv. "na plnou hubu", abych nebyl nařčen z neobjektivnosti a zaujatosti, ale je to každopádně tak.
Já si na prdel z Bláhovky určitě nesednu!
PU na Bláhovce, (Jiří.J, 25.07.2007 11:48) celé vlákno | reagovat
Pivo na Bláhovce je bláhový mýtus. Je tam tankovna, tudíž pivo z pytlíku. Z Bláhovky se stala jakási rádoby prestižní záležitost. Lidí je tam přemnoho z pro mě nepochopitelného důvodu. Pivo je tam mizerné i na PU, více jak dva loky je obtížné do sebe vpravit. Když bych měl porovnávat s pražskou klasikou (Tygr, Jelínci, Rudolfinum, U zeleného stromu...), tak to nesnese srovnání. Ale PU už pro mě není stejně pitelné pivo...
Vytoc piva, (honza, 25.07.2007 11:38) celé vlákno | reagovat
Pokud se nepletu, tak je na Blahovce tankovna. A nekde jsem slysel, ze tam maji nejvetsi vytoc PU na metr ctverecni.
Bláhovka - mýtus, (Petr Žalio, 25.07.2007 11:34) celé vlákno | reagovat
Z Bláhovky se stal jeden velký mýtus - nejlepší pivo v Brně, na Moravě , v CZ, na světě!!
Opak je skutečností. Pivo je zcela průměrné, předražené (30,-kč), navíc je to Gambrinus z Nošovic:), který leží dole ve sklepě v pytlíku z umělé hmoty.
Hospoda total zahulená, takže je uplně jedno co tam čepují, protože kouř zacpe chuť. buňky tak, že nelze rozeznat. Venku není žádná zahrádka, kde by se dalo v klidu sedět, ale musíte stát potupně na prašném chodníku či přímo na silnici. Pivo musíte celou dobu držet v ruce, popř. je "dovoleno" si ho položit na střechu cizího parkujícího auta.

Klientela, taky hrůza. Chodí tam většinou sportovci, snobové, zbohatlíci a lidi, kteří "rozumí" pivu.
A když se vyjádříte, že vám pivo zde nechutná, tak v nejlepším případě vás označí za blázna. Ale spíš hrozí fyzické napadení:)
Každopádně majitel má do smrti vystaráno:), protože mýty se u nás zbořit nedají a tak i kdyby "plzeň" byla v budoucnu zcela nepitelná (což dle strategie SAB přijde co nevidět,nebo už přišlo?)a stála by 100,-kč, bude pořád narváno!
ad Bláhovka, (Tomáš Semrád, 25.07.2007 11:27) celé vlákno | reagovat
Ač produktům z portfolia Plzeňského Prazdroje neholduji, kovaní brněnští "Prazdrojáci" však tvrdí, že na Bláhovce je nejlepší Plzeň v celým Brně, tak nevím. Pravda, místa je tam opravdu malinko, avšak popíjet ho v sedě na chodníku či postávat před "knajpou", má taky své kouzlo....
bláhovka, (Petr, 23.07.2007 13:46) celé vlákno | reagovat
Bláhovka je takový výmysl. Blud. Pivo je průměrný a ještě se tam tísnit v tak malým prostoru. Díky, už ne
tupláky, (Tomáš Semrád, 20.07.2007 11:04) celé vlákno | reagovat
Mám takový pocit, že do tupláku se čepuje v Brně v Potrefené Huse na ulici Joštova.
Ro Vlado, (Roman Holoubek, 19.07.2007 13:31) celé vlákno | reagovat
To nevím, ale v marketech už je XXXL bečka od Gambrina - čím větší balení tím lépe? :-)
Tuplak v Brne ???, (vlado, 19.07.2007 13:03) celé vlákno | reagovat
Poradte prosim, kde capuju v Brne pivo do "tuplakov" ?
BON v Brně, (Tomáš Semrád, 08.03.2007 19:02) celé vlákno | reagovat
Horká zpráva pro všechny brněnské pivní fajnšmekry. Po dnešním jednání s jedním zatím nejmenovaným pivním punktem, to zcela vážně vypadá, že v pátek 24.3. by měla mít v Brně premiéru kvasnicová dvanáctková verze valašského piva BON. Domluven je na zkoušku zatím jeden 50 l sud a pokud bude šmakovat (v což pevně věřím), pak bude nastálo. Další místa pro BONa se intenzivně hledají, v rozjednáno je toho více.
Jakmile bude vše posvěceno, ihned podám info o jakou hospůdku se jedná, přeci jen 100 kvasničáků není moc...
BON, (Tomáš Semrád, 22.02.2007 20:24) celé vlákno | reagovat
A jak jsem Ti Romane dnes slíbil, budu dělat maximum pro to, aby nezůstalo pouze "U Dána", ale přibyly i další "pivní národy", tj. hospodské punkty...
Slibuji!
BON v Brně II, (Roman Holoubek, 22.02.2007 15:28) celé vlákno | reagovat
Minule jsem psal, že zatím není, ale už je tomu jinak.

Hospůdka U Dána bude mít dne 2.3.2007 na čepu 12% světlý BON ve své filtrované podobě.

Děkuji pane Rathouský.
BON v Brně, (Roman Holoubek, 18.02.2007 14:37) celé vlákno | reagovat
Chtěl jsem napsat - už je to tu. Ale není.

Tome, najdi už konečně hospodu pro mne a já tam začnu BONa vozit.
Dost už bylo povídání, nyní je čas na skutky.
Tak sem s ní.

Jo a děkuji předem velmi pěkně.

Regent v centru, (Tomáš Semrád, 16.02.2007 22:53) celé vlákno | reagovat
Jo a Regenta, sice v lahvích, mají v "Blue café" na Běhounské (vedle České televize). Jedná se o kavárnu, ale třeboňské tady mají co otevřeli, a to už je hodně dlouho
pivo v centru Brna, (Tomáš Semrád, 16.02.2007 22:21) celé vlákno | reagovat
Restaurace "První linie" se už dnes jmenuje "Freeland", jinak dalešické pivo je tam stále. To je také v "Zelené kočce" na Solniční ulici, kde mají jak kvasnicovou, tak i klasickou 11 plus samozřejmě černou 13. Pivnice "U Pandura" s Černou Horou existuje stále, t.č. na ulici Kapucínské náměstí, v baru kina Scala je k mání humpolecký Bernard (mimochodem tento v centru jediný), "Vyškovská pivnice" stále na Jánské, aktuálně a trochu paradoxně i se Starobrnem 10, jinak Džbán za 16,- Kč, bohužel třeboňský Regent zmizel z České, nejdříve ho tam vystřídal Staropramen, posléze Stella Artois a nyní Starobrno. Na Běhounské ve "Vačici" je nově jak již tady nedávno zaznělo strakonické pivo "Sklepák" společně Budvarem a jinak na ulici Orlí na rohu s Josefskou uvnitř traktu nové obchodní pasaže je tuším "Africana restaurace", kde mají na čepu výhradně sortiment Černé Hory a vypadá to tam moc pěkně, je to nedávno otevřené a na úrovni, alespoň pohledem. Středu města by určitě na pivní atraktivitě přidalo pivo BON z Valašska! Tímto zdravím Romana Holoubka a chci se jen zeptat jak to vypadá?
1234
Vyhledávání