Těžké poradit. CO2 se začne v pivu zachytávat až při ležení pod tlakem. Za šest dnů může být vykvašeno a nebo se taky kvašení ještě moc nerozjede. Vše podle teploty, kondici kvasinek, dobrému rozkvašení, okysličení kvasinek před nasazením atd.
Když náhodou stočíš později, tak se dá dodatečně přidat nějaký cukr(mladinu, maltozu a nebo řepný) na sekundární kvašení. Pro první pokusy je lepší mladé pivo stočit do PET lahví a podle toho jak se potom tlakují, tak to člověk může regulovat. Když to příliš ztvrdne, lahev by druhý třetí den měla být tvrdá jako plná perlivé vody, tak můžeš tlak odpustit, když nebude tvrdnout, přidáš cukr.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Když náhodou stočíš později, tak se dá dodatečně přidat nějaký cukr(mladinu, maltozu a nebo řepný) na sekundární kvašení. Pro první pokusy je lepší mladé pivo stočit do PET lahví a podle toho jak se potom tlakují, tak to člověk může regulovat. Když to příliš ztvrdne, lahev by druhý třetí den měla být tvrdá jako plná perlivé vody, tak můžeš tlak odpustit, když nebude tvrdnout, přidáš cukr.