úvod
homepage

Komentáře

článku: Vyrobit si vlastní pivo - není nic jednoduššího

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: dotaz, (hroch, 04.04.2012 14:47) celé vlákno | reagovat
Bez sacharometru těžko. Kdyby jsi to měl v uzavřené nádobě s kvasnou zátkou tak podle toho že to už nekvasí-nebublá. Když si to stočíš do skleničky tak rozkvašená mladina je kvasinkama zakalená, a ve skleničce si kvasinky sedají na dno. Když už je mladé pivo zralé na sudování, tak už je vyčištěný a kvasinky jsou již téměř sedlé na dně kvasné nádoby a ve skleničce už si sedat nebudou. Jinak pěnu s vynešenými kaly seber a když mají kvasinky ještě co kvasit brzo se opět zapráší udělá se nová bílá pěna.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání