Komentáře
článku: Minipivovary - ostuda českého pivovarnictví?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Je pravda že se objevují na českém trhu a konkrétně v minipivovarech zpackané náhražky tzv rukodelných piv, bohuzel je to způsobeno zejména nedostatkem zkušeností a následně i špatným výběrem technologie . Na druhou stranu zadný určený z nebe nespadl a zkouška je matkou omylu . Z mého pohledu potravinářská inspekce odvádí v tomto oboru dostatečnou kontrolu a trh zařídí zbývající selekci kvalitních produktů .
Podle mě je to trochu složitější.
Osobně minipivovary rozděluji na 2 skupiny-
1. investiční
2. srdeční záležitosti
v první skupině jsou pivovary které vznikly proto že jsou tzv. "in" a táhnou. Někdo měl kapitál, pořídil si tedy pivovar a čeká že se mu investice zhodnotí. Pokud to dělá dobře, je schopen sehnat aspoň slušnýho sládka kterýmu dopřeje kvalitní suroviny a nechá ho dělat co umí, většinou v pohodě funguje. Pokud to dělá blbě, dopadne jako Čechmánek.
A aspoň podle mě je takových "Čechmánků" drtivá menšina, byť se o nich mluví víc než o těch kvalitních.
Srdcaři buď utekli z velkých pivovarů, nebo se vypracovali z garáže (sklepa, kůlny či odjinud) až k vlastnímu ofiko pivovárku. U nich vidím větší šanci nesklouznout do kategorie przničů piva (i když vyjímky se jistě najdou)
:-)
Jinak Honzo rád vidím že zas (doufám) začínáš oživovat publikační činnost, pro vzestup našeho malého i amatérského pivovarnictví byla před lety klíčová.
Máme na to skoro rok a určitě ti kvůli tomu zavolám - kdybys neměl v půlce března 2016 do čeho píchnout - co si takhle udělat výlet na Kostelecké chmelovárek?
:-)
Osobně minipivovary rozděluji na 2 skupiny-
1. investiční
2. srdeční záležitosti
v první skupině jsou pivovary které vznikly proto že jsou tzv. "in" a táhnou. Někdo měl kapitál, pořídil si tedy pivovar a čeká že se mu investice zhodnotí. Pokud to dělá dobře, je schopen sehnat aspoň slušnýho sládka kterýmu dopřeje kvalitní suroviny a nechá ho dělat co umí, většinou v pohodě funguje. Pokud to dělá blbě, dopadne jako Čechmánek.
A aspoň podle mě je takových "Čechmánků" drtivá menšina, byť se o nich mluví víc než o těch kvalitních.
Srdcaři buď utekli z velkých pivovarů, nebo se vypracovali z garáže (sklepa, kůlny či odjinud) až k vlastnímu ofiko pivovárku. U nich vidím větší šanci nesklouznout do kategorie przničů piva (i když vyjímky se jistě najdou)
:-)
Jinak Honzo rád vidím že zas (doufám) začínáš oživovat publikační činnost, pro vzestup našeho malého i amatérského pivovarnictví byla před lety klíčová.
Máme na to skoro rok a určitě ti kvůli tomu zavolám - kdybys neměl v půlce března 2016 do čeho píchnout - co si takhle udělat výlet na Kostelecké chmelovárek?
:-)
TAk na ten se uz chystam nekolik let, jen mi to zatim porad nejak nevyslo...
Líp plánuj :-)
Další možnost máš 12.3. 2016
Nejpozději půl roku předem ti zavolám a připomenu se
Další možnost máš 12.3. 2016
Nejpozději půl roku předem ti zavolám a připomenu se
Vyhledávání