Ahoj Honzo a vsem,
me srdce plesa pri kazdem otevrenem pivovaru (zazil jsem, jako malo kdo, opravdu velky smutek zavirani pivovaru a kazdy jiny otevreny je pro mne osobne svym zpusobem radostna udalost), ale sdilim obavu ohledne kvality piva vtech nove otevrenych, protoze mnozstvi investoru jiz po nekolik let prevysuje nabidku dobrych sladku - myslim opravdu dobrych, kteri maji dostatecne vzdelani a zkusenosti. Do ceske kotliny historicky patri svetly a tmavy lezak stejne tak jako psenicne pivo. Proto kazdy sladek ci pivovar by se mel, podle meho nazoru, zacit profilovat v tomto okruhu. Bohuzel se cim dal casteji stava, ze lokalni sladci, vyvinou "svuj pivni styl" drive nez se nauci varit klasicke druhy piva a to je ta tragedie. Je to presne totez jako kdyz kuchar vari v ceske hospode drive experimentalni variace na japonskou kuchyni nez se nauci pripravovat dobrou svickovou a gulas. Proste dobry sladek by mel zacinat s klasickymi druhy piv a az pak se poustet do tech mene tradicnich. Kdo neumi dobry lezak a psenku neni pro mne CESKY sladek i kdyby varil IPA jako buh. Cesti sladci a pivovary meli ve svete vzdy dobry zvuk predevsim diky cistote stylu, protoze nasypat slad, chmel, nejak to vykvasit a pak vymyslet nazev neni umeni. Sladkovske umeni je v tom, ze nasypu, ochemim a vykvasim podle toho co chci vyrobit.
Kamaradi nazyvaji cesky lezak preslechtenym pudlem, ktery je citlivy na kdejakou chorobu, ale prave na tom je poznat zda to umis... a ja s nimi souhlasim
zdravi
OK
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
me srdce plesa pri kazdem otevrenem pivovaru (zazil jsem, jako malo kdo, opravdu velky smutek zavirani pivovaru a kazdy jiny otevreny je pro mne osobne svym zpusobem radostna udalost), ale sdilim obavu ohledne kvality piva vtech nove otevrenych, protoze mnozstvi investoru jiz po nekolik let prevysuje nabidku dobrych sladku - myslim opravdu dobrych, kteri maji dostatecne vzdelani a zkusenosti. Do ceske kotliny historicky patri svetly a tmavy lezak stejne tak jako psenicne pivo. Proto kazdy sladek ci pivovar by se mel, podle meho nazoru, zacit profilovat v tomto okruhu. Bohuzel se cim dal casteji stava, ze lokalni sladci, vyvinou "svuj pivni styl" drive nez se nauci varit klasicke druhy piva a to je ta tragedie. Je to presne totez jako kdyz kuchar vari v ceske hospode drive experimentalni variace na japonskou kuchyni nez se nauci pripravovat dobrou svickovou a gulas. Proste dobry sladek by mel zacinat s klasickymi druhy piv a az pak se poustet do tech mene tradicnich. Kdo neumi dobry lezak a psenku neni pro mne CESKY sladek i kdyby varil IPA jako buh. Cesti sladci a pivovary meli ve svete vzdy dobry zvuk predevsim diky cistote stylu, protoze nasypat slad, chmel, nejak to vykvasit a pak vymyslet nazev neni umeni. Sladkovske umeni je v tom, ze nasypu, ochemim a vykvasim podle toho co chci vyrobit.
Kamaradi nazyvaji cesky lezak preslechtenym pudlem, ktery je citlivy na kdejakou chorobu, ale prave na tom je poznat zda to umis... a ja s nimi souhlasim
zdravi
OK