úvod
homepage

Komentáře

článku: Minipivovary - ostuda českého pivovarnictví?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Hipsteři alá mini, (Pet Žalio, 17.04.2015 22:47) celé vlákno | reagovat
Ono je to Honzo vpodstatě banální. Jako je svět módy a s ním související hipsterství, tak v dnešním světě "zážitků" je to i v pivovarnictví. Možná jsi na to asi taky přišel a proto Ti to vrtá hlavou. Zrovna jsme měli debatu, kdyby tady Michael Jackson ještě byl, co by na to vše asi říkal. Těžko říct..možná by se asi na to vše vys... a věnoval se tradičním věcem, které ještě v některých pivovarských oblastech zůstaly. Nebo by nad tím vším mávnul rukou a věnoval se whisky (i když i tam už dnes převládají hipsteři a snobové alá Bobos). Je to prostě módní zážitková věc. V USA vaří různé, nové styly, které neexistují a vymýšlejí nové pivní kategorie a nevědí co s roupama. U nás se místo tradičního ležáku vaří nepovedené typy CZ ALE´s , zejména CZ IPA´s, která však nemají pranic společného s tradičním britským stylem. A většina mini se tomu snaží přizpůsobit s vidinou zisku a strhnutím módní pozornosti. Výsledek, za mě říkám : "hrůza". Ruku na srdce, kdo kromě Budvaru ještě dnes umí uvařit kvalitní Bohemian Lager? A to byly doby, kdy tady vařil tradiční český ležák skoro každý druhý pivovar.
No a v reakci na toto zoufalství pak vzniká další skupina lidí, kteří se schází spontánně a vytváří malé skupinky, nezávislé pivní kluby, třeba i v bytech, jako odpověď na současný "IN - styl" (takový nějaký pivní underground, nezávislej na módních hipsterech) a degustují, vychutnávají si a užívají si tradiční dobrá pivka z ještě civilizací a hipsterstvým nedotčených pivních oblastí, jako jsou alpská D-83, D-82 nebo z okrajových severních částí Franků (Bamberg a blízkém okolí už bohužel, zejména české hipsterství, zasáhlo:-) nebo Düsseldorfu, Kölnu a třeba z francouzských a belgických Flander apod.
Např jsme nyní objevili krásu a čistotu lehkých osmistupňových mnichovských/alpských Helles Lagerů (8% Plato - ne alkoholu) a moc si to s radostí a pokorou užíváme a vychutnáváme + jsme za to VDĚČNÍ a spokojení, že nemusíme konzumovat většinu produktů českého minipivovarnictví. Tož, snad za to nedostanem krügem po hlavě :-). Ať se daří! :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání