Komentáře
článku: Ležák is not dead
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
No to je bohužel pravda. Střední venkovské pivovary postupně zanikají nebo se staly součástí velkých skupin (viz. pivovary Lobkowicz). Výstav se pohybuje řádově v 10 tis. hl. a slušné pivo, aby člověk hledal teleskopem. Minipivovary hrají na trend svrchně kvašených piv a speciálů, aniž je umí uvařit. Kvasnice otočí klidně 100x, suroviny bohužel stojí taktéž za prd a s dobou ležení si také moc hlavu nelámou. Navíc je problém, že se pivo rozváží po celé republice na tzv. 4 pípy a často tím utrpí další šok, ať již špatným skladováním, či přímo čepováním. Bohužel na 1000x omýlaný názor, že nejlepší a nejzdravější je nefiltrované pivo veřejnost skočila. Pak je závbavné pozorovat, jak si konzumenti pochutnávají na zakalené vodě, připomínající mladý burčák:-) Filtrace rozhodně pivu neuškodí, vynikne tak slad a chmel, který je bohužel často přeražen právě kvasnicemi. A naše ejly a ajpíčka, to je kapitola sama pro sebe...
Vyhledávání