úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo není chemie, ale chemické zákony  řídí všechno. (recept na pšeničné pivo s intenzivní banánovou vůní)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

vyzkouseno, (sejcak, 04.07.2012 09:56) celé vlákno | reagovat
Vyslo z toho zajimave pivo, recept si urcite zopakuju
Re: vyzkouseno, (hroch, 05.07.2012 18:35) celé vlákno | reagovat
Taktéž jsem vyzkoušel a byl jsem taky velmi spokojenej. K podzimu až se trochu ochladí opět uvařím podle tohoto receptu.
Re: Re: vyzkouseno, (hroch, 07.07.2012 19:45) celé vlákno | reagovat
Jo ještě přidám další postřehy. Měsíc předem jsem uvařil jednormutem 1/2ječmen 1/2 pšenice, a o týden později infuzně 1/3ječmen 2/3pšenice a za použití kvasnic Danstar Munich Wheat Beer vykvasil při 18-20st.C- chuť byla jen slabě ovocná spíš citron. Pak jsem uvařil přesně podle návodu a opět za použití kvasnic Danstar Munich Wheat Beer tentokrát jsem začínal na 12st C a pomalu to vyjelo na 18st.C a příjemná banánová vůně i chuť. Část mladiny jsem pro kontrolu vykvasil normálníma pivovarskýma kvasinkama pro český ležák při 8st.C a výsledné pivo byl normální ležák s velmi lehkou jakoby moučnou příchutí. minimální rozdíl od dvourmutově vařeného ležáku čistě z ječmenného sladu. Tu banánovou pšenici jsem ležel v PET lahvích a nejvíce rozvinutou vůni a chuť mělo pivo cca po třech týdnech až měsíci ležení, pak už se zase ztrácela.
Vyhledávání