Komentáře
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Jo ještě přidám další postřehy. Měsíc předem jsem uvařil jednormutem 1/2ječmen 1/2 pšenice, a o týden později infuzně 1/3ječmen 2/3pšenice a za použití kvasnic Danstar Munich Wheat Beer vykvasil při 18-20st.C- chuť byla jen slabě ovocná spíš citron. Pak jsem uvařil přesně podle návodu a opět za použití kvasnic Danstar Munich Wheat Beer tentokrát jsem začínal na 12st C a pomalu to vyjelo na 18st.C a příjemná banánová vůně i chuť. Část mladiny jsem pro kontrolu vykvasil normálníma pivovarskýma kvasinkama pro český ležák při 8st.C a výsledné pivo byl normální ležák s velmi lehkou jakoby moučnou příchutí. minimální rozdíl od dvourmutově vařeného ležáku čistě z ječmenného sladu. Tu banánovou pšenici jsem ležel v PET lahvích a nejvíce rozvinutou vůni a chuť mělo pivo cca po třech týdnech až měsíci ležení, pak už se zase ztrácela.
Vyhledávání