úvod
homepage

Komentáře

článku: Cajzl jde na škopek čili nové brněnské mini očima Pražáka

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Příspěvek odstraněn, (s, 03.03.2014 18:16) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Příspěvek odstraněn, (s, 03.03.2014 17:44) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Příspěvek odstraněn, (se, 03.03.2014 17:42) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Příspěvek odstraněn, (s, 03.03.2014 17:41) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Příspěvek odstraněn, (s, 03.03.2014 17:40) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Příspěvek odstraněn, (s, 03.03.2014 17:38) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Líšeň a Hrnčířská, (Vašíček, 28.03.2012 15:11) celé vlákno | reagovat
Slušeně napsaný report, díky! V Brně se krom pivcu nikdy miníkům moc nedařilo, lidi si zvykli snad na ten Pegas a tak nějak, se zdá, že Brňanům vyhovuje jako doplněk ke StaroBrnu (a já si už postupně odvykl z určitých důvodů, dnes tam skoro nechodím), okrajovky jako v 90. letech v "Kchénigu" za Mercovou za Semilassem "Bavorské pivo" s velkou zahrádkou venku, pak nověji i Ríša v Žebcu a nyní 2 další rozhodně nemají na růžích ustláno, jako líšeňský občan (zapsáno v OP) si musím dát se soudem místní atrakce na čas a být opatrný. V Líšni mj. sídlil dlouhá léta meziskládek a sídlo obch. zástupce pivovaru Janáček pro Brno...Vašíček
fenix?, (popeloptak, 27.03.2012 00:12) celé vlákno | reagovat
V úterý 27.3. proběhne v První pivní tramwayi degustace pšeničných
piv! Šest druhů točených pšenic k dispozici! Degustace proběhne
dvoukolově, 1. kolo provedou členové První pivní extraligy, druhé
kolo provedou dámy z okruhu přátel PPE. Hodnotit se bude systémem
1.-6. místo. Je to reakce na uvedení - neuvedení nového piva zn.
Fénix na trh. V kolekci budou tyto značky: Fénix, Primátor Weizen,
Herold pšeničný, Velen, Vít a Hoeggarden.
Souhlas!, (Ludwig, 19.03.2012 18:38) celé vlákno | reagovat
Ahoj Weetku.
Jako "cistokrevne Brnak" musim pochopitelne zareagovat.
Se zajmem jsem si precetl Tvuj clanek, a musim Ti sdelit, ze s Tebou 100% souhlasim..
Magistr hnus a nechutnost, Lisensky pivko uz mnohem lepsi. Skoda ze jsi neochutnal v Pegasu ten Vidensky Märzen 13° co tam ted zrovna maji.. Stale se tady pise o nevalne kvalite Pegasovskyho piva, no, tak tohle kupodivu se jim opravdu podarilo.. me chutnalo moc, me zene jeste vic.
No, snad nekdy priste..
L.
Re: Souhlas!, (Weetek, 20.03.2012 11:41) celé vlákno | reagovat
Vida, märzen zní slibně. Já byl u vás ale už v únoru, takže ten mě každopádně minul.
Re: NeSouhlas!, (Lukáš "Elf" Provazník, 21.03.2012 11:45) celé vlákno | reagovat
Bohužel musím zopakovat to co jsem již napsal na PI. Piva v Líšni nejsou špatná (nemají chuťové vady), ale také nemají žádný výraznější charakter a jsou proto nudná a nezáživná. Stále je tu však naděje, že se to do budoucna zlepší.

To se týče pegasovského speciálu, mám zcela opačný názor. Zaprvé nejde o Märzen. Pivo má polotmavou barvu a ne jantarovou a neodpovídá mu ani chuťově. Za druhé to není ani moc dobrý polotmavý ležák. Lehká karamelovost se nějak nemůže prodrat přes surovou sladovou chuť, která nepatří mezi nepříjemnější. Z mého pohledu není čeho litovat.
Pivní Brno, (Jiri.j, 20.03.2012 17:03) celé vlákno | reagovat
S hodnocením Magistra souhlasím, nechutný a laciný interiér připomínající céčkové restaurace nenadchne a pivo také ne, ale horší je, jak se zde s pivem nakládá. Když si vzpomenu na cca 20 rozotčených sklenic v lednici za výčepem, tak mi i dnes je těžko od žaludku. Co se Líšně týče, tak mám pocit, že pivovar si stále hledá svojí "pivní tvář". Interiér je na dané možnosti zvládnut velmi dobře. U piva lze očekávat pravděpodobně ještě drobné úpravy. Osobně pivovaru fandím a být majiteli, nebál bych se dát pivu poněkud větší "individualitu". O Richardovi se zmiňovat nebudu, protože bych pana sládka hodnocením jeho piva asi urazil. urazil
Re: Pivní Brno, (Ludwig, 21.03.2012 10:38) celé vlákno | reagovat
No, ja jsem byl u Richarda (na Udolni) pred par dny. Kazdopadne me zarazil NOVY jidelni listek, ktery musel sestavit pacient z choromyslince, a ne clovek z gastronomickym 3 letym vzdelanim. Zadne chutovky k pivu jako v 99,9% pivovarskych hospod,nicnerikajici jmena jidel, ktere si nekdo sam vymyslel, z veproveho masa z 5 jidel 4x panenka atd atd..
Na dotaz proc uz nemaji ty stare pokrmy mi bylo zdeleno ze se zmenil majitel a to je jeho novy jidelni listek. Obsluha taky celkem mizerna- pri vyslovnem prani psenky BEZ CITRONU mi byla v 3 pripadech ze 4 prinesene S CITRONEM, pri stresu a narvane zahradce bych to pochopil, ale to nebyl ten pripad. Pri dotazu meilem primo na majitele dodnes zadna odpoved. Ucta k zakaznikovi zadna, slusnost odpovedet neexistuje. Osobne jsem tenhle podnik zavrhnul a uz tam vickrat nepachnu, a to NEJEN kvuli pivu, ktere je chuti nevalne, ale spise kvuli tomu vsemu okolo. Proste to tam stoji vsechno za h***o. L.
Byl jsem tam v lostopadu, (Martin Jarošek, 20.03.2012 13:40) celé vlákno | reagovat
Pivo v Líšni mi chutnalo. Dokonce i pšeničňák ve kterém mi obligátní banán či koriandr vůbec nechyběl. Ač nejsem přítel ovocných piv, višňové mi docela jelo. Jak jsem již nedávno psal - Brno je zlatá loď!
S Magistrem souhlas, s Líšní už tolik ne, (Honza Grmela, 19.03.2012 12:13) celé vlákno | reagovat
Díky za článek, pěkné počtení. Do Magistra jsem se chystal už delší dobu ale pořád jsem se nějak nemohl odhodlat když jsem si vzpomněl, jak špatné to tam bylo posledně. Teď už si naštěstí nemusím nic vyčítat a ani tam chodit znovu protože když si pivovar nedokáže poradit se špatnou kvalitou piva po tak dlouhé době od otevření, tak je něco evidentně špatně...

Co se týče Líšeňského pivovaru, z mé poslední návštěvy bych napsal jen to, že prostředí je skutečně pěkné leč piva mi připadala dost nudná. Neměla sice žádné senzorické vady ale připadal jsem si tak trochu jako bych pil minipivovarský ekvivalent Gambrinusu. Desítku tehdy (cca měsíc zpět) ještě neměli leč v jedenáctce nebylo cítit nic než kvasnice a pšenice byla vyloženě bez chuti a zápáchu, žádný hřebíček ani banán se nekonal -- až se Elf, který byl na místě se mnou, musel přeptat, zda je skutečně tento kousek kvašen svrchně. Na druhou stranu, Pavián se mi líbil a dal bych si jej znovu.

Líšeň však stejně ještě čeká na regulérní recenze takže je dost možné, že než se tam opět vypravím, tak se ještě lecos může změnit -- včetně mého názoru.
Re: S Magistrem souhlas, s Líšní už tolik ne, (Weetek, 19.03.2012 12:18) celé vlákno | reagovat
Děkuju a v podstatě souhlasím. Líšeň byla pro mě příjemným zážitkem mimo jiné i proto, že zkrátka Magistr byl tak moc velké zklamání. Kdybych ho nenavštívil, asi bych líšeňská piva bral taky jen jako nudná. Líšeňskou pšenici jsem bohužel ochutnat nestihnul.
Díky, (Moro, 19.03.2012 11:05) celé vlákno | reagovat
Opravdu dobrý a vtipný reportérský počin - díky Weetku

+1 :-)
Vyhledávání