úvod
homepage

Komentáře

článku: Den D Domovarníků

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Vivat Kritik, (Petr Měrka, 15.12.2011 21:31) celé vlákno | reagovat
Tož tak. Se zájmem jsem si pročetl reakce na průběh dne "D" a nedá mi abych si nepřisadil.

Opět se potvrzuje že jsme mistři světa v kritice práce druhých, obzvláště jsme-li schováni za anonymní nick a s mlhavou (a většinou mylnou) představou o tom co obnáší zorganizování podobné akce.
Nikdy jsem ale nikde nezaregistroval reakci v podobném znění: jmenuju se Franta Vopršálek, pořádal jsem tyto akce:......... a myslím si že děláš špatně to (nebo ono).

To že Honza díky svému širokému záběru často nedotáhne vše do detailů je obecně známá věc :-) a je potřeba se s tím naučit žít. Ostatně kdo nic nedělá, nemůže nic zprasit že?

Pokud jde konkrétně o den "D", je namístě jediná reakce - poděkování za zorganizování.
Myslím si že v Praze (a ve městě obecně) bylo to co proběhlo na Podskalké asi maximem co jde s několika málo nadšenými spolupracovníky a za ty peníze uspořádat.

Ostatně organizátor pro zdar akce může udělat jen tři věci - zajistit prostory, připravit základ programu a poté jej usměrňovat aby plynul ke zdárnému cíli.
Vše ostatní je už na účastnících, ti dělají akci úspěšnou a letos beze sporu úspěšná byla.

Takže ještě jednou díky, byl jsem letos potřetí a příští rok přijedu (doufám že bude kam) zase.


Vivat Kritik,, (František Koudelka, 16.12.2011 00:08) celé vlákno | reagovat
Milý Petře, taky si přisadím...

Jestli je kritika věcná a v případě Akce "Den D" ve smyslu komuniace a informovanosti účastných domovarníků, diky kterým je akce smysluplná na takové úrovni na jaké je, nezlobte se, Vámi pronešena poslední věta o podpoře účasti na příštím ročníku je těžce alibistická a nezbývá než doufat, že nebudete jediným "fvoritem", protože gro domovaričů se na takovou soutěž bez spětné vazby vysere protože čekat 2 a víc týdnů na výsledky je přinejmenším za svoje peníze a snahu projevem neúcty a pohrdánim zásad v méně kterých se obdobné akce pořádají...
Vy jste tam byl, Vy víte jak to celé dopadlo, ostatní, co tam nebyly nemaj do dnes ani tušení, jestli jejich vzorky vůbec dorazily, jestli byli hodnoceny a jestli ano jak dopadly...
tak mily pane pochopte "mistry světa v kritice" a uvědomte si, že je někde něco špatně....
Tož tak.
Re: Vivat Kritik,, (Petr Měrka, 16.12.2011 06:52) celé vlákno | reagovat
o soutěži jsem nenapsal ani čárku, hodnotil jsem akci jako takovou.

Ostatně žádná soutěž nemůže být pro domovarníka dostatečnou zpětnou vazbou, nikdy se mi nestalo, že by mi ochutnávající odborník podal vyčerpávající rozbor chutě, vůně, celkového dojmu ani nástinvhodných úprav receptu.
Nejdůležitější je pro mě komunikace s ostatními kolegy, vzájemné ochutnávání a diskuze o ovhutnaných vzorcích, toho jsme si na dni D užili vrchovatě. Samotnou soutěž považuji za (pro mě nepříliš důležitý) doplněk.
Re: Vivat Kritik,, (Honza Kočka, 16.12.2011 08:26) celé vlákno | reagovat
mozna za nekterymi vecmi, respektive zde zpozdenimi, jsou realne duvody. A s nekteryma okolnostma se neda pocitat ani v nejlip planovanem prostredi. Urcite ne u akci, ktere se planuji a resi i mesice.

Selskym rozumem vzato nechci, jak jste prohlasil, nasrat, homebreware, aby priste neprisli. Dobrovolne si pod sebou podrezavat vetev?

Jak jsem psal driv, samozrejme me to neomlouva, jen se snazim naznacit, ze zdanlive jednoducha vec jako je publikovani clanku a rozeslani vysledku v kontextu okolnosti neni az zas tak trivialni zalezitost...

Výsledky degustační soutěže, (Pivovarník, 04.12.2011 11:33) celé vlákno | reagovat
Zdravím, mohl by někdo napsat jaké byly výsledky degustační soutěže, nemohl jsem se osobně zúčasnit. Díky
Re: Výsledky degustační soutěže, (Honza Kočka, 04.12.2011 13:00) celé vlákno | reagovat
V týdnu napíšu článek jak to celé dopadlo, také povezu vzorky na analýzu, emaily domovarníkům s umístěním a výsledky analýzy se budou rozesílat po jejich obdržení...
Re: Re: Výsledky degustační soutěže, (vosa, 10.12.2011 13:47) celé vlákno | reagovat
v týdnu? ... :)
Re: Re: Re: Výsledky degustační soutěže, (wolf, 10.12.2011 23:37) celé vlákno | reagovat
... letos ?... :)
Re: Re: Re: Re: Výsledky degustační soutěže, (sršeň, 11.12.2011 01:05) celé vlákno | reagovat
Myslím ,že by nebylo špatné vypsat alespoň první tři místa z každé kategorie.
Každý tam přecejenom nabyl a informovanost o výsledcích je mizerná,né-li žádná.
Re: Re: Re: Re: Re: Výsledky degustační soutěže, (petr, 11.12.2011 08:22) celé vlákno | reagovat
A co víc, celá PIHA by si zasloužila vlastní stránky, logo, účet na facebooku ...
To PR je bohužel nedotažené a celou soutež to maličko sráží. Smekám před aktivitou pana Kočky a ostatních organizatorů, ale chtělo by to lepší tah na branku.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výsledky degustační soutěže, (lejzak, 11.12.2011 15:37) celé vlákno | reagovat
na to v akej dobe zijeme, ze je mozne online zdielat cokolvek a kdekolvek na svete..tak PIHA je 30 rokov pozadu. dost smutne na Prahu. keby sa to konalo v Kabule chapem. Vysledky prinesie postovy holub.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výsledky degustační soutěže, (Honza Had, 12.12.2011 12:37) celé vlákno | reagovat
Nemohu nereagovat - doba je stále stejná tak jako všechny doby minulé i budoucí. Ti co pro ostatní nic nedělají jsou největšími kritiky těch co se o něco snaží. Předveď nám sám jak to má vypadat a dotáhni to do úspěšného konce.
Honza Had, (bobo, 12.12.2011 16:19) celé vlákno | reagovat
Vážim si každý počin na poli homebrewingu, taktiež oceňujem snahu organizátorov, ale nemôžem prehliadnúť nulovú informovanosť organizátora o výsledkoch súťaže. Pán Honza Had, vážim si Vás, aj keď osobne nepoznám, preto, ak mi zdravie dovolí a dožijem sa budúceho ročníka PIHA, tak verejne vyhlasujem, že zabezpečím (ak mi to organizátor dovolí a umožní) výsledky on line, teda hneď po súťaži. Berte to ako ponuku a nie vyrývanie. Daj Boh šťastia, priatelia domovariči piva!
Re: Honza Had, (Honza Had, 12.12.2011 17:29) celé vlákno | reagovat
Ano, to je pěkné. Věřím, že to Honza Kočka ocení.
Re: Re: Honza Had, (bobo, 12.12.2011 19:49) celé vlákno | reagovat
V to pevne dúfam.
Pořadí, (Luděk, 12.12.2011 20:22) celé vlákno | reagovat
OK, zatímco budu psát diplomy a opravovat chyby ve jménech nebo příjmeních soutěžících (a že byly, vloni i letos - dle hesla "kdo nic nedělá, nic nezkazí"), Vy to konečné pořadí v kategoriích plus absolutního vítěze můžete dávat rovnou do kyberprostoru. Jak píše Honza Had Zimmermann, Honza Kočka bude jistě rád za každého pomocníka.
Re: Pořadí, (bobo, 12.12.2011 20:30) celé vlákno | reagovat
Teším sa na prípadnú spoluprácu.
Re: Re: Pořadí, (Luděk, 12.12.2011 20:45) celé vlákno | reagovat
Upřímně: jsem, zkráceně řečeno, jen inkasní místo, rozesílatel zvacích e-mailů na akci a psavec diplomů. Vše podstatné nese na bedrech Honza.
Mě taky mrzí, že tu doteď nejsou výsledky a nějaký článek a lidi oprávněně hudrají - měl jsem si možná výsledky opsat a dát je sem. Vloni si to opsal Rosťa Kloubek a myslím druhý den byl na Pivním infu od něj pěkný článek.
Letos bylo 6 kategorií, některé s děleným pořadím - 2 druhá nebo 3 třetí místa. Pamatuju si jen, že celkovým vítězem se letos stal Tomáš Fencl, zvaný fenol, z Prahy. Další výsledky bych, přiznám se bez mučení, dával dohromady hůř.
Re: Re: Re: Pořadí, (bobo, 12.12.2011 21:13) celé vlákno | reagovat
Na budúce to bude lepšie :)
Re: Re: Re: Re: Pořadí, (bishi, 15.12.2011 13:23) celé vlákno | reagovat
Nebude, pan Kočka si musí ujasnit co a nebo čím je, "Kocour Varnsdorf", Pivní rozmanitost anebo vůdčí duše homevařičů. Osobní zkušenost z letošního Slunce ve skle, tam také "nevěděl" za jaký dres má kopat. Věci se mají dotahovat do konce. Slibů od něho na těchto stránkách už taky bylo......
12
Vyhledávání