úvod
homepage

Den D Domovarníků vytisknout článek

Přidáno: 14. listopadu 2011  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 7121x

Říká se, že je dobré mít „pět pé“. Domovarníkům stačí „tři D“.

Den D Domovarníků je akce, která se koná kolem degustační soutěže PIHA. Než se piva odegustují, sečtou se výsledky a vyhlásí ti nejlepší, chvíli to trvá. Domovarníci si samozřejmě nosí s sebou svá piva, která mezi sebou vzájemně hodnotí, ale určitě nebude (respektive v minulých ročnících nebylo) na škodu čas vyplnit i organizovaně. A proto je tu Den D Domovarníků.

Letos se můžete opět těšit nejen na vlastní degustační soutěž, ale i na semináře a nově také na „degustační stůl“. Zde zasednou postupně degustátoři, kteří jinak hodnotí vaše piva v soutěži, aby vám řekli svůj názor na vámi donesené vzorky. Budete mít tedy nejen zpětnou vazbu od kolegů domovarníků, ale i od lidí, kteří rozhodují o nejlepších vzorcích ve vlastní soutěži.

Jako každý rok, tak i letos budete mít možnost si poslechnout několik seminářů. Ty letošní se budou věnovat rozličným tématům a přednesou vám je lidé, kteří se danému oboru, pivnímu stylu i „papírování“ opravdu věnují.

Sled seminářů ještě není určen, ale těšit se můžete na následující přednášky:

Petr Buriánek – ochucená a ovocná piva. Jaký základní styl vybrat, jaké ovoce, esenci přidat? Vše o dané problematice...

Petr Franěk – autor knihy o píseckých pivovarech, vášnivý domovarník se zálibou v nakuřovaných pivech, o kterých bude i jeho přednáška spojená s ochutnávkou jeho vlastního výtvoru.

Chris Baerwaldt – homebrewář se zálibou v ejlech, který si už ve spolupráci s Ing. Krýslem plánuje vlastní pivovárek. Má pro vás připravenu přednášku o ejlech, recept na Czech Ale a jeho ochutnávku z vlastní produkce.

Petr Šlezar - přednáška na téma kvasnice. Několik let si je doma sám kultivuje, uchovává, takže má určitě dostatek poznatků na to, aby vám poradil, jak začít...

Pokud vás překvapilo „papírování“ v přehledu aktivit přednášejících, pak vězte že Marek Havlas, zakladatel pravděpodobně jednoho z nejmenších oficiálních pivovarů u nás, Slepého krtka v Ujkovicích u Mladé Boleslavi, s tím má opravdu bohaté zkušenosti. Jedná se sice o vaření v sudu, o to spíš to bude pro běžného domovarníka inspirativnější – jak přejít z homebrewingu na oficiální pivovar a přežít „papírovací mašinérii“. A aby to bylo úplně autentické, Marek s sebou přiveze i celý pivovar, na kterém vaří svého Krtka. Kdo tedy někdy uvažoval o oficiální podobě svého hobby, má nejlepší příležitost se pobavit s někým, kdo tímto martyriem prošel.

Jako vloni se i letos budete moct pobavit se zástupci firem, kteří vám představí své produkty a poradí s jejich použitím v domácím vaření.

Jako vloni, tak i letos se Den D koná první prosincovou sobotu, letos je to 3.12.2011.

Jako vloni se i letos se Den D Domovarníků odehraje v Podskalské ulici na Praze 2, kde jsme opět dostali od „potravinářské průmyslovky“ (nemůžu si pomoct, ale oficiální název Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií je pro mě nezapamatovatelný:) )azyl. Dveře školy se opět otevřou na devátou hodinu, začátek degustační soutěže je plánován na 9:45.

Jako vloni, tak i letos je vstupné 100Kč, domovarníci kteří přihlásili vzorky do degustační soutěže pak platí polovinu, tedy 50Kč.

Jako vloni, tak i letos platí zákaz vstupu do učebny, kde se budou připravovat vzorky na degustační soutěž. Letos s tím rozdílem, že soutěž bude opravdu ukončena, jestli bude tento zákaz porušen. Zbylé vzorky budou nabídnuty po skončení soutěže k vypití a rozebrání domů.

Podskalská 10
Podskalská 10

Na závěr mi dovolte malou rekapitulaci:

Den D Domovarníků

Datum: sobota 3.12.

Zahájení: 9:00 hodin

Náplň: semináře, degustační stůl, vlastní degustační soutěž, prezentace firem, setkání se stejně „postiženými lidmi“...

Vstupné: 100Kč. Ti co přihlásili svá piva do degustační soutěže,platí polovic, tedy 50Kč.

Místo: Podskalská 10, Praha 2, web

 

Snad vás Den D zaujme a sejdeme se v hojném počtu jako v předchozích letech.

 

Poznámka: Stanovy degustační soutěže PIHA 2011 naleznete ZDE.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 40 komentářů, poslední komentář: 16.12.2011 08:26 Komentovat
Re: Vivat Kritik, Honza Kočka16.12.2011 08:26
mozna za nekterymi vecmi, respektive zde zpozdenimi, jsou realne duvody. A s nekteryma okolnostma...
Re: Pomoc Honza Kočka16.12.2011 08:15
Za kazdou pomoc budu samozrejme moc rad :)
Spokojenost Petr Melichárek16.12.2011 07:04
Já byl na této akci velmi spokojený a moc se mi tam líbilo. Organizace této akce není...
Re: Vivat Kritik, Petr Měrka16.12.2011 06:52
o soutěži jsem nenapsal ani čárku, hodnotil jsem akci jako takovou. Ostatně žádná...
Vivat Kritik, František Koudelka16.12.2011 00:08
Milý Petře, taky si přisadím... Jestli je kritika věcná a v případě Akce "Den D" ve...
Vivat Kritik Petr Měrka15.12.2011 21:31
Tož tak. Se zájmem jsem si pročetl reakce na průběh dne "D" a nedá mi abych si nepřisadil....
re: Tomas15.12.2011 16:11
Pane bishi asi jste popletl místo a obsazení hlavních rolí. Vystupujete zde jako arbitr...
Re: Re: Re: Re: Re: Pořadí Honza Kočka15.12.2011 15:27
???? slunce ve skle? Byl jsem na stanku Pivni rozmanitosti. Shodou okolnosti Kocour byl hned...
Vyhledávání