úvod
homepage

Komentáře

článku: Eisbock

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

HGB, (ladin, 20.01.2011 09:47) celé vlákno | reagovat
Kdyz se uvari silne pivo, naredi se to (HGB) vodou, tak to mame definici neceho neskutecne odporneho. Kdyz to redeni vynechame, uvarime pivo rovnou na svoji stupnovitost, tak je to tak spravne. A kdyz pujdeme do druheho extremu, z piva po uvareni vytahneme vymrazenim vodu, tak je to jeste spravneji :-)

Uz zacinam premyslet, z ceho to vyzkousim udelat. Pokousel se nekdo pouzit jako zaklad cerne pivo? Je dulezite to nechat kompletne zmrznout a pak castecne roztat? Nebo dosahnu stejneho vysledku v kratsim case, kdyz to necham zmrznout jen "napul" do stadia ledove triste?
Re: HGB, (Petr, 24.01.2011 15:34) celé vlákno | reagovat
Ano, nemusíš to mrazit až na kámen, protože stejně to pak musíš nechat popustit, aby něco teklo. Myslím, že by bylo zajímavé to nechat jen lehce zmrazit šokově dusíkem, aby nestačil mráz kvasinky zabít a pak po slití zakroučkovat trochou silné mladiny a znovu nechat dozrát. :-)
Re: Re: HGB, (Suslanda, 30.07.2011 13:21) celé vlákno | reagovat
Rekl bych, ze dusik ty kvasinky stejne zabije (staci jim malo) a kvuli alkoholu by to uz moc nezralo.
Vyhledávání