úvod
homepage

Komentáře

článku: Eisbock

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

HGB, (ladin, 20.01.2011 09:47) celé vlákno | reagovat
Kdyz se uvari silne pivo, naredi se to (HGB) vodou, tak to mame definici neceho neskutecne odporneho. Kdyz to redeni vynechame, uvarime pivo rovnou na svoji stupnovitost, tak je to tak spravne. A kdyz pujdeme do druheho extremu, z piva po uvareni vytahneme vymrazenim vodu, tak je to jeste spravneji :-)

Uz zacinam premyslet, z ceho to vyzkousim udelat. Pokousel se nekdo pouzit jako zaklad cerne pivo? Je dulezite to nechat kompletne zmrznout a pak castecne roztat? Nebo dosahnu stejneho vysledku v kratsim case, kdyz to necham zmrznout jen "napul" do stadia ledove triste?
Re: HGB, (Petr, 24.01.2011 15:34) celé vlákno | reagovat
Ano, nemusíš to mrazit až na kámen, protože stejně to pak musíš nechat popustit, aby něco teklo. Myslím, že by bylo zajímavé to nechat jen lehce zmrazit šokově dusíkem, aby nestačil mráz kvasinky zabít a pak po slití zakroučkovat trochou silné mladiny a znovu nechat dozrát. :-)
Re: Re: HGB, (Suslanda, 30.07.2011 13:21) celé vlákno | reagovat
Rekl bych, ze dusik ty kvasinky stejne zabije (staci jim malo) a kvuli alkoholu by to uz moc nezralo.
Ledový kozel, (Petr Franěk, 15.01.2011 16:03) celé vlákno | reagovat
Právě dovařuji Maibock tak zkusím po odkvašení několik litrů taky vymrazit. Jsem docela zvědav na výsledek někdy za rok.
a co mrazak ?, (dannyy, 14.01.2011 13:17) celé vlákno | reagovat
zeptam se naivne: proc jsi cekal na mraz a nenacpal ty dve flasky do mrazaku ?
mrazák, (Petr Buriánek, 15.01.2011 12:21) celé vlákno | reagovat
Moje původní představa byla vymrazit celý deseti nebo dvacetilitrový KEG. Nyní to byl okamžitý nápad, kdy jsem měl nedopitý zbytek v sudu a přišlo mi líto jej vylít. V mrazáku by to s PETkama určitě šlo.
Chutná jako pivní víno, (Petr, 14.01.2011 12:58) celé vlákno | reagovat
Taky to tak dělám, ale jen z ležáků nebo ejů (nejlepší jsou polotmavé) o síle 11-13°. Zvlášť z těch ejlů, které nejsou tolik chmelené, je to pak skvělé "pivní víno".
Vyhledávání