Komentáře
článku: Eisbock
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Ano, nemusíš to mrazit až na kámen, protože stejně to pak musíš nechat popustit, aby něco teklo. Myslím, že by bylo zajímavé to nechat jen lehce zmrazit šokově dusíkem, aby nestačil mráz kvasinky zabít a pak po slití zakroučkovat trochou silné mladiny a znovu nechat dozrát. :-)
Rekl bych, ze dusik ty kvasinky stejne zabije (staci jim malo) a kvuli alkoholu by to uz moc nezralo.
Právě dovařuji Maibock tak zkusím po odkvašení několik litrů taky vymrazit. Jsem docela zvědav na výsledek někdy za rok.
zeptam se naivne: proc jsi cekal na mraz a nenacpal ty dve flasky do mrazaku ?
Moje původní představa byla vymrazit celý deseti nebo dvacetilitrový KEG. Nyní to byl okamžitý nápad, kdy jsem měl nedopitý zbytek v sudu a přišlo mi líto jej vylít. V mrazáku by to s PETkama určitě šlo.
Taky to tak dělám, ale jen z ležáků nebo ejů (nejlepší jsou polotmavé) o síle 11-13°. Zvlášť z těch ejlů, které nejsou tolik chmelené, je to pak skvělé "pivní víno".
Vyhledávání
Uz zacinam premyslet, z ceho to vyzkousim udelat. Pokousel se nekdo pouzit jako zaklad cerne pivo? Je dulezite to nechat kompletne zmrznout a pak castecne roztat? Nebo dosahnu stejneho vysledku v kratsim case, kdyz to necham zmrznout jen "napul" do stadia ledove triste?