úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak se vaří Novoveselské Kobra (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

scezovací dno, (spen, 14.06.2011 11:09) celé vlákno | reagovat
Jak jste spokojen se scezovacím dnem? Moc by mě pomohla informace jak velké máte drážky a v jakém rastru. Předem děkuji.
Re: scezovací dno, (Honza Had, 15.06.2011 15:49) celé vlákno | reagovat
Otvory jsou 2x20mm (dostupná velikost raznice ve firmě, kde jsem si to nechal dělat :-) a rastr je cca 8mm aby dno nebylo příliš vyrážením zdeformované/vypoulené. Scezuje výborně. Důležitější než dno je ale kvalitní šrot/šrotovník, který nepoškodí příliš pluchy a dostatečně jemně pošrotuje slad. Používám jako všichni ten ruční Pork ale není to dokonalé.
Spojené nádobí, (ELL, 04.11.2010 23:07) celé vlákno | reagovat
Ahoj Honzo. Tohle je názorná ukázka toho, jak pracuje "spojené nádobí". Stalo se to mím snem, jak vyřešit nekonečné přelévání rmutů. Mohl bys mi poslad nějaký jednoduchý náčrt na ten kladkostroj? Popř. jsou-li nějaké záludnosti v umístění a velikosti ozubených kol.
Aještě dva dotazy. Jak velké máš vypouštěcí kohouty? Já mám 1", ale ucpává se to. Je pravda, že asi nejsou plnoprůtokové. A co ta hadice? Poradíš, kde bych ji mohl sehnat? Díky ELL
Re: Spojené nádobí, (Luděk, 05.11.2010 07:13) celé vlákno | reagovat
Doporučuji návštěvu akce PIHA 4.12. v SOŠ Podskalská v Praze, kde Honza Zimmermann bude - i s prezentací své Kobry.
Re: Spojené nádobí, (Honza Had, 05.11.2010 13:04) celé vlákno | reagovat
Určitě bude nejlepší, když si 4.12. poklábosíme osobně.
Re: Re: Spojené nádobí, (Bobr, 23.11.2010 20:42) celé vlákno | reagovat
to abych nezapoměl foutoaparát a batelky ;) jj tohle je potřeba pořádně našpionovat ;) a pak doma taky vyrobit
SPILKA, (DoubleP, 14.11.2010 20:44) celé vlákno | reagovat
Zdravím, spilku máš po zakvašení v místnosti s jakou okolní teplotou?
Re: SPILKA, (Honza Had, 15.11.2010 08:45) celé vlákno | reagovat
Spilka je izolovaná, chlazená přes CU spirálu ve vodní lázni v dvouplášti kompresorem. Proto může být v pokojové teplotě.
moc nákladné, (Miroslav Musílek, 01.09.2010 00:32) celé vlákno | reagovat
Jedenáctku nemusíš dělat na dva rmuty. Stačí postupné ohřívání celého obsahu. Já používám pařák na dřevo 65 L ,piva je jen necelých 50 L. Pak toho přelévání není tolik, a hlavně ohřev netrvá to tak dlouho. 2Kw na 50L to není moc, to se načekáš.Při el. ohřevu ti na míchání stačí motorek ze stíračů, já mám motor z aut. pračky. Ovládám výkon ,dobu točení ,čekání a to pomocí mikropočítače postupně přepínám jednotlivé nastavené režimy jak směs teplem řídne. Zbytečně intenzívní míchání zhoršuje zceditelnost díla. Celková doba od zahájení ohřevu na vystírku do konce chmelovaru nepřesáhne 4H. Dřevo je palivo budoucnosti.
Re: moc nákladné, (Petan, 01.09.2010 06:45) celé vlákno | reagovat
Právě takové názory na výrobu piva jsou hřebíky do rakve českého pivovarství...smutné.
Re: moc nákladné, (Libor, 01.09.2010 09:54) celé vlákno | reagovat
ale svetlé pivo českého typu (či už 10-tka, 11-tka alebo 12-tka) je práve o tých 2 rmutoch....
Infúziu nech si nechajú iní, a na iné pivá....
Hodně hustý, (Růža, 28.08.2010 17:16) celé vlákno | reagovat
Krása nadá se ani popsat.Sledoval jsem s užasem 10x.Mate muj velkej obdiv.Bral bych to taky.
Paráda, (Bobr, 28.08.2010 13:29) celé vlákno | reagovat
Tak tohle je opravdu vychytaný dost dobře - palec nahoru
12
Vyhledávání