Komentáře
článku: Jak se vaří Novoveselské Kobra (2)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Jak jste spokojen se scezovacím dnem? Moc by mě pomohla informace jak velké máte drážky a v jakém rastru. Předem děkuji.
Otvory jsou 2x20mm (dostupná velikost raznice ve firmě, kde jsem si to nechal dělat :-) a rastr je cca 8mm aby dno nebylo příliš vyrážením zdeformované/vypoulené. Scezuje výborně. Důležitější než dno je ale kvalitní šrot/šrotovník, který nepoškodí příliš pluchy a dostatečně jemně pošrotuje slad. Používám jako všichni ten ruční Pork ale není to dokonalé.
Ahoj Honzo. Tohle je názorná ukázka toho, jak pracuje "spojené nádobí". Stalo se to mím snem, jak vyřešit nekonečné přelévání rmutů. Mohl bys mi poslad nějaký jednoduchý náčrt na ten kladkostroj? Popř. jsou-li nějaké záludnosti v umístění a velikosti ozubených kol.
Aještě dva dotazy. Jak velké máš vypouštěcí kohouty? Já mám 1", ale ucpává se to. Je pravda, že asi nejsou plnoprůtokové. A co ta hadice? Poradíš, kde bych ji mohl sehnat? Díky ELL
Aještě dva dotazy. Jak velké máš vypouštěcí kohouty? Já mám 1", ale ucpává se to. Je pravda, že asi nejsou plnoprůtokové. A co ta hadice? Poradíš, kde bych ji mohl sehnat? Díky ELL
Doporučuji návštěvu akce PIHA 4.12. v SOŠ Podskalská v Praze, kde Honza Zimmermann bude - i s prezentací své Kobry.
Určitě bude nejlepší, když si 4.12. poklábosíme osobně.
to abych nezapoměl foutoaparát a batelky ;) jj tohle je potřeba pořádně našpionovat ;) a pak doma taky vyrobit
Zdravím, spilku máš po zakvašení v místnosti s jakou okolní teplotou?
Spilka je izolovaná, chlazená přes CU spirálu ve vodní lázni v dvouplášti kompresorem. Proto může být v pokojové teplotě.
Jedenáctku nemusíš dělat na dva rmuty. Stačí postupné ohřívání celého obsahu. Já používám pařák na dřevo 65 L ,piva je jen necelých 50 L. Pak toho přelévání není tolik, a hlavně ohřev netrvá to tak dlouho. 2Kw na 50L to není moc, to se načekáš.Při el. ohřevu ti na míchání stačí motorek ze stíračů, já mám motor z aut. pračky. Ovládám výkon ,dobu točení ,čekání a to pomocí mikropočítače postupně přepínám jednotlivé nastavené režimy jak směs teplem řídne. Zbytečně intenzívní míchání zhoršuje zceditelnost díla. Celková doba od zahájení ohřevu na vystírku do konce chmelovaru nepřesáhne 4H. Dřevo je palivo budoucnosti.
Právě takové názory na výrobu piva jsou hřebíky do rakve českého pivovarství...smutné.
ale svetlé pivo českého typu (či už 10-tka, 11-tka alebo 12-tka) je práve o tých 2 rmutoch....
Infúziu nech si nechajú iní, a na iné pivá....
Infúziu nech si nechajú iní, a na iné pivá....
Krása nadá se ani popsat.Sledoval jsem s užasem 10x.Mate muj velkej obdiv.Bral bych to taky.
Tak tohle je opravdu vychytaný dost dobře - palec nahoru
1 | 2 |
Vyhledávání