úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak se vaří Novoveselské Kobra (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

moc nákladné, (Miroslav Musílek, 01.09.2010 00:32) celé vlákno | reagovat
Jedenáctku nemusíš dělat na dva rmuty. Stačí postupné ohřívání celého obsahu. Já používám pařák na dřevo 65 L ,piva je jen necelých 50 L. Pak toho přelévání není tolik, a hlavně ohřev netrvá to tak dlouho. 2Kw na 50L to není moc, to se načekáš.Při el. ohřevu ti na míchání stačí motorek ze stíračů, já mám motor z aut. pračky. Ovládám výkon ,dobu točení ,čekání a to pomocí mikropočítače postupně přepínám jednotlivé nastavené režimy jak směs teplem řídne. Zbytečně intenzívní míchání zhoršuje zceditelnost díla. Celková doba od zahájení ohřevu na vystírku do konce chmelovaru nepřesáhne 4H. Dřevo je palivo budoucnosti.
Re: moc nákladné, (Petan, 01.09.2010 06:45) celé vlákno | reagovat
Právě takové názory na výrobu piva jsou hřebíky do rakve českého pivovarství...smutné.
Re: moc nákladné, (Libor, 01.09.2010 09:54) celé vlákno | reagovat
ale svetlé pivo českého typu (či už 10-tka, 11-tka alebo 12-tka) je práve o tých 2 rmutoch....
Infúziu nech si nechajú iní, a na iné pivá....
Vyhledávání