Re: Re: Re: Re: Kvasnice není problém,
(Petr Měrka, 21.02.2010 11:50)
celé vlákno | reagovat
Memám v úmyslu dělat školu v Podskalské, hlavně kvůli nedostatku času.
Ostatně ne všechny postupy praktikovamé v pivovarnictví jsou aplikovatelné při garážovém homebrewingu.
Doma je to i o improvizaci a využití možností které mám k dispozici.
Když se vrátím ke kvasnicím. Je sice krásné, že odborná literatura hovoří o tom, že nejkvalitnější jsou v tzv jádru, ale jak mám hledat jádro ve vrstvě, která má max půl centimetru?
Prostě používám selský přístup, opakuju to co mi funguje a je mi jedno co říkají učebnice. Ty jsou psány pro podmínky průmyslové výroby, kde je riziko průšvihu větší, proto jsou zapotřebí přísnější pravidla.
Za posledních několik let jsem uvařil cca 50 várek, a to podle pravidelných ochutnavačů z řad laiků i v oboru vzdělaných odborníků v poměrně slušné kvalitě. Proto si snda mohu dovolit zveřejnit své poznatky a vyzkoušené postupy, i když ne zcela korespondují s odbornou teorií.
Pro mě je důležité že to v podmínkách homebrewingu funguje.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Ostatně ne všechny postupy praktikovamé v pivovarnictví jsou aplikovatelné při garážovém homebrewingu.
Doma je to i o improvizaci a využití možností které mám k dispozici.
Když se vrátím ke kvasnicím. Je sice krásné, že odborná literatura hovoří o tom, že nejkvalitnější jsou v tzv jádru, ale jak mám hledat jádro ve vrstvě, která má max půl centimetru?
Prostě používám selský přístup, opakuju to co mi funguje a je mi jedno co říkají učebnice. Ty jsou psány pro podmínky průmyslové výroby, kde je riziko průšvihu větší, proto jsou zapotřebí přísnější pravidla.
Za posledních několik let jsem uvařil cca 50 várek, a to podle pravidelných ochutnavačů z řad laiků i v oboru vzdělaných odborníků v poměrně slušné kvalitě. Proto si snda mohu dovolit zveřejnit své poznatky a vyzkoušené postupy, i když ne zcela korespondují s odbornou teorií.
Pro mě je důležité že to v podmínkách homebrewingu funguje.