úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewáři se ptají na kvasnice...

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Kvasnice není problém, (Petr Měrka, 19.02.2010 20:51) celé vlákno | reagovat
nevím proč.
Kvasnice uchovávám tzv pod pivem i déle než měsíc, použiju je klidně šestkrát po sobě.
po stáčení seberu kvasnice do 4-litrové zavařovačky, propláchnu studenou vodou a nechám ustát. Nahoře se udělá tuhá pěna, kterou seberu a vyhodím a dole se usadí husté kvasnice. nad nima je pak vrstva slabého "piva". V ležáckém "sklepě" při teplotě cca 2 stupně pak holky leží a čekají než budou potřeba. Nikdy nebyl žádný problém, když nasazuju nový kvasnice, je tžo vždy preventivně.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání