úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewáři se ptají na kvasnice...

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Kvasnice, (Petr F., 16.02.2010 12:19) celé vlákno | reagovat
Asi někde chyba bude. Měl by jsi mít všechny nádoby na kvasnice vysterilizavané. Nevím odkud je máš ale platí, že by se měly použít co nejdříve. Pokud je přivezeš např. z pivovaru tak je prolej ledovou vodou a uskladni v uzavřené nádobě v lednici. Po schlazení mladiny na 10°C jí trochu uber a kvasnice v ní v poměru 1:1 dobře rozmíchej. Na 20 l mladiny cca 1dcl kvasnic. Do např. kýblu dej 5 - 10 l mladiny, přidej kvasnice a tzv. protahuj - provzdušni, přeléváním mezi dvěma nádobami. Asi tak 7 - 10x. Pak to přidej do zbytku mladiny. Teplotu nech na 10°C a během 24 h by to mělo začít kvasit. Po 36 h pomalu zchlazuj až na 6°C kdy to stočíš. Tedy pokud tě to při varném procesu řádně zcukřilo. jinak tam nebude mít co kvasit. Já to takhle dělám stále a potíže nemám.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání