Komentáře
článku: Konec pivovaru Louny. Je to tragédie?
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
...je v zásadě dobrá, ale v dlouhodobém horizontu se obávám třech věcí: a) i když třeba vznikne o to víc minipivovarů, tak člověk, který nebude chtít být vázán jen na jednu značku v místě bydliště, bude muset procestovat co víkend půl republiky "aby se dobře napil". Průmyslové pivovary mají mj. tu výhodu, že jejich pivo je potencionálně snadno dostupné. A to obzvláště v lahvích, které jsou pro mě osobně hodně důležité, jelikož hospody v česku se urputně snaží co nejvíce podobat plynovým komorám. b) když se radikálně sníží úroveň českého piva z hlediska průmyslového výrobku, sníží se časem i úroveň minipivovarů, protože proč by se kdo snažil, když bude tak jako tak o sto procent lepší než jakékoli pivo z krámu. S čímž souvisí za c) restauračních pivovarů bude jak hub po dešti, ale kvalitních sládků atd. bude nedostatek, takže se spousta piv bude podobat jako gambáč gambáči a vznikne kategorie "minipivovarský eurobeer". Dle mého neskromného názoru jsou střední průmyslové pivovary (Louny, Žatec, Rebel, Poutník, Polička a další a další), páteří českého pivovarnictví a každé nesmyslné zavření je velká ztráta, byť se třeba projeví až za delší dobu. Děkuji za pozornost.
Vyhledávání