úvod
homepage

Komentáře

článku: Za architekturou a pivy do Olomouce a Přerova

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

reakce, (Lukáš Provazník, 01.10.2009 00:52) celé vlákno | reagovat
to Tom, RH, PM: Nepsal jsem, že piva z Moritze byla vyloženě špatná. Kromě Maiselu se dala vypít. Ovšem pokud by se přefiltrovala, z jejich chutě a hlavně vůně by toho moc nezbylo, šlo proto o s bídou průměrná piva. A to že nemají v okolí slušnou konkurenci, nevypovídá nic o jejich vlastní kvalitě. Co se týče Parníku, tak tam je to děs a hrůza všechno a ani Pirát není „vcelku příjemné pivo“, možná kdyby to byla osmička a ne třináctka. A Zubr? K tomu už jsem se odmítl vyjadřovat v článku, ale dobře – tmavá desítka se dala polknout, světlá dvanáctka se hodí maximálně na spláchnutí záchodu.

P.S.: Moc jsem nepochopil tuto větu, hlavně její druhou část: „Samozřejmě že i tamní sládek otevřeně říká, že se kvalita chuti piva poněkud mění s mírou vyprázdněnosti tanku a s dobou jeho naražení, nicméně tento problém vnímá jinak zkušený degustátor a jinak běžný i když poučený konzument.“
Re: reakce, (Roman Holoubek, 01.10.2009 05:54) celé vlákno | reagovat
Dříve nepitelný Zubr je už mnoho let pivo řadící se k lepší polovině CZ piv. Nejsem žádný nadšený příznivec, ale "maximálně na spláchnutí záchodu" - no comment...
Re: Re: reakce, (Lukáš Provazník, 08.10.2009 15:38) celé vlákno | reagovat
Měl jsem nedávno i lahvové verze 10°, 11° a 12° a bylo to opravdu špatný. K točenému pivu Zubr se moc nedostanu, ale zkusím teda ještě dát šanci lahvovým verzím. Ovšem moc šancí jim nedávám.
Přerov, (Výmola, 30.09.2009 22:46) celé vlákno | reagovat
Přerovský že by bylo špatný?
Dovolím si oponovat- alespoň částečně, (Roman Holoubek, 30.09.2009 18:59) celé vlákno | reagovat
Moritz - párkrát jsem tam byl a na vyloženě špatné pivo jsem nenarazil. Naopak, většinou bylo pitelné, někdy velmi pitelné.

Parník - ano, tam jsem nadšený nebyl, jediné co se trochu vymykalo byl polotmavý speciál - žádné upadnutí na zadek z něj, ale šlo o vcelku příjemné pivo.

Zubr - dle mne velmi chutné pivo a to nejen dvanáctka, ale dokonce i desítka je povedená. Paní Nataša Rousková umí.
Přerov a špatný? , (Vejmola, 30.09.2009 17:42) celé vlákno | reagovat
...Přerováci, ež by měli špatný, hmm. To se mi nezdá...
souhlas tak napůl, (Petr Měrka, 29.09.2009 19:01) celé vlákno | reagovat
Taktéž bych ne zcela souhlasil s hodnocením Moritze. V porovnáním s nabídkou v širém okolí vede o několik délek a vždy jsem od něj odcházel spokojen.
Samozřejmě že i tamní sládek otevřeně říká, že se kvalita chuti piva poněkud mění s mírou vyprázdněnosti tanku a s dobou jeho naražení, nicméně tento problém vnímá jinak zkušený degustátor a jinak běžný i když poučený konzument.

Co se týče Parníku naprosto souhlasím. Navštívil jsem jednou (a naposled) jeho pivnici (zadouřenou nálevnu) s personálem který neví dotazu na místního sládka netušil o čem je řeč.
Ochutnal jsem jen místní polotmavou 13tku a věru nevím jak chutnala, díky přesycenosti jsem měl pocit že piju peroxid vodíku
Moritz Olomouc, (Tom, 29.09.2009 16:54) celé vlákno | reagovat
Srdečně zdravím,od Moritze mám trochu jiné zkušenosti.Tento pivovar jsme návštívili o Radeckého slavnostech a pochopitelně ochutnali celou škálu z nabidky.Za nás se pivo točilo normálně tudíž žádná řítká pěna.
Chuťově byla nejlepší 11.Problém však nastal s jídlem nebyl evidentní zájem podat večeře pro osm osob.
Vyhledávání