Taky bych asi kvasinky z odlezeleho piva nepouzil, asi v nich bude malo zivych a abych tak rekl nedefektnich. Na druhou stranu, pokud i takove kvasinky prokvasi mladinu k dobremu pivu, proc ne.
Osobne se se snazim kvasinky pro dalsi varku sebrat ze dna kvasne nadoby po hlavnim kvaseni tak, abych odebral jen vrchni, svetlou vrstvu (ja vim, idealni je jadro, ale to v amaterskych podminkach moc nejde, nebo neznam spravnou fintu). Dole byvaji usazeny tmavsi, hadam, ze odumrele kvasinky a mozna zbytek kalu, co se neodfiltrovali pri scezovani po chmelovaru.
Krom toho, ac se vsude mluvi o tom, ze kvasinky je dobre pouzit max. petkrat, sestkrat, pouzivam jednu nasadu uz pres rok a stale je zivotaschopna a na chut vysledneho piva nema zadny vliv.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Osobne se se snazim kvasinky pro dalsi varku sebrat ze dna kvasne nadoby po hlavnim kvaseni tak, abych odebral jen vrchni, svetlou vrstvu (ja vim, idealni je jadro, ale to v amaterskych podminkach moc nejde, nebo neznam spravnou fintu). Dole byvaji usazeny tmavsi, hadam, ze odumrele kvasinky a mozna zbytek kalu, co se neodfiltrovali pri scezovani po chmelovaru.
Krom toho, ac se vsude mluvi o tom, ze kvasinky je dobre pouzit max. petkrat, sestkrat, pouzivam jednu nasadu uz pres rok a stale je zivotaschopna a na chut vysledneho piva nema zadny vliv.