úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak se vaří Novoveselská Kobra 11

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ahoj, (Petr Měrka, 05.09.2009 06:39) celé vlákno | reagovat
Ahoj Honzo, rád čtu, že se ti dílo daří.
Loni jsme důkladně podebatovali a podegustovali na Dni D v Podskalské, doufám že letos se to podaří znovu.

V článku popisuješ odstranění ovocné chuti zlepšenou sanitací. Pole mých zkušeností je způsobena spíš vysokou teplotou při kvašení.
Od té doby co jsem vylepšil chladič mladiny a ďaří se mi držet teplotu kvašení mezi 7 a 9 stupni, nemám s "voňavostí" piva nejmenší problém
Re: Ahoj, (Honza Had, 05.09.2009 10:57) celé vlákno | reagovat
Také tě zdravím. Joo, loni to bylo pěkné :-) Dáli bůh štěstí přijedu letos zase.

Já kvasím na 10st.C a 30l v upravené lednici držím docela přesně (+- 0,5st.C). Dříve jsem také kvasil na 10st.C ale "něco" tam bylo. Ono to je určitě obojí dohromady - sanitace i vhodná teplota kvašení (o kvasnicích nemluvě).

Ať se ti daří.
Vyhledávání