úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak se vaří Novoveselská Kobra 11

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Základné chyby, (Lubo, 25.06.2014 13:55) celé vlákno | reagovat
Zdravím, už som takmer pripravený na varenie piva, ale keďže to bude moja premiéra, rád by som sa opýtal akých najväčších chýb sa vyvarovať a na čo si dávať pozor. Tiež sa chcem opýtať; akú má cca trvanlivosť doma uvarené pivo (po dokvasení 4-5 týždňov) a tiež či ho stále treba skladovať pri teplote blízkej 0°C.
Re: Slad od Ježka, (Honza Had, 29.02.2012 09:57) celé vlákno | reagovat
Ahoj, slad v Ježkovi neprodávají běžně. I když jsem vděčný za to, že mi ho v Jihlavě nějaký čas prodávali zvolil jsem postupem času jednodušší postup a jezdím si pro něj přímo do sladovny Raven - Záhlinice.
Slad od Ježka, (Píťa, 29.02.2012 09:01) celé vlákno | reagovat
Ahoj, ten slad v ježkovi se dá koupit normálně, nebo je to jen na protekci? :)
termostat Conrad, (Vladan Uhlíř, 13.02.2011 23:40) celé vlákno | reagovat
Je čidlo v té trubce "nasucho" nebo je tam něco pro lepší přenos tepla ze stěn trubičky? Uvažuji o něčem podobném a tenhle termostat se mi docela líbí. V popisu o vodotěsnosti čidla nic neříkají, takže asi není. Na druhou stranu si nejsem jistý co by čidlo měřilo, kdyby bylo jen tak nasucho v jímce.
Re: Re: termostat Conrad, (jendys, 19.01.2010 13:01) celé vlákno | reagovat
Díkes za odpověď, já si to také myslím, není co ryskovat, stálo to nějaké peníze, a jestli tvrdíš, že v tubičce to funguje, přejdu na tvojí verzi. Díky Jendys UL
Re: termostat Conrad, (Honza Had, 13.01.2010 12:39) celé vlákno | reagovat
Asi bych to neriskoval - bude se ti to spatne cistit a hlavne nikde neni garantovana vodotesnost cidla. Nerez nebo CU zaslepena trubicka je jistota.
termostat Conrad, (jendys, 06.01.2010 21:13) celé vlákno | reagovat
Ahoj, chtěl jsem se pouze zeptat na termostat Conrad, pro přesnější teplotu jsem si ho objednal. Byla by chyba, kdyby čidlo bylo přímo ve sladině? Díky Jendys, UL
Re: Re: Re: Re: Dotaz na Honzu Kočku, (framax, 06.09.2009 22:37) celé vlákno | reagovat
Ahoj a dík. Odkud zprávy beru, píši. Tedy když jsou to zprávy dobré. tohle je dobrá zpráva
Re: Re: Re: Dotaz na Honzu Kočku, (Honza Kočka, 06.09.2009 20:50) celé vlákno | reagovat
proc by mi to melo vadit? Klidne to pouzij. Kdyz by jsi tam napsal, ze je to psane pro Svetpiva.czm, bude to fajn...
Re: Re: Dotaz na Honzu Kočku, (framax, 06.09.2009 20:45) celé vlákno | reagovat
Ptám se tímto i Honzy Kočky jestli nemá námitek, umístit tento návod i na server www.hobby.framax.cz?
Re: Dotaz, (Honza Had, 06.09.2009 17:55) celé vlákno | reagovat
Pokud s tím bude souhlasit i Honza Kočka tak proč ne?
Dotaz, (framax, 06.09.2009 14:04) celé vlákno | reagovat
Ahoj Honzo.
Mám dotaz, mohu Tvůj příspěvek umístit součsně na web - www.hobby.framax.cz, kde uveřejňuji pivní recepty, postupy a podobně.
Dík za odpověď. Franta
Re: Re: Chlazení, (Petr, 06.09.2009 10:01) celé vlákno | reagovat
Díky za info. Alespoň si to podle Tebe vylepším. Já teď mám šnek měděný a vodu honím čerpadlem ale jde mi pomaleji.
Re: Chlazení, (Honza Had, 05.09.2009 20:05) celé vlákno | reagovat
Chladím nerez spirálou (odkaz je v článku) přímo ve spilce. Voda je z vodovodu (v mém případě ze studny) a na druhém konci ji pouštím do kanálu. Asi za hodinu je to zchlazené a voda teče jen cca 1,5l/min.
Chlazení, (Petr, 05.09.2009 15:58) celé vlákno | reagovat
Mám dotaz. Můžeš upřesnit to chlazení? Čím to chladíš, ledovou vodou a oběh čerpadlem? Vařím taky ale s tím chlazením mám potíže. Díka za info.
Re: Ahoj, (Honza Had, 05.09.2009 10:57) celé vlákno | reagovat
Také tě zdravím. Joo, loni to bylo pěkné :-) Dáli bůh štěstí přijedu letos zase.

Já kvasím na 10st.C a 30l v upravené lednici držím docela přesně (+- 0,5st.C). Dříve jsem také kvasil na 10st.C ale "něco" tam bylo. Ono to je určitě obojí dohromady - sanitace i vhodná teplota kvašení (o kvasnicích nemluvě).

Ať se ti daří.
Ahoj, (Petr Měrka, 05.09.2009 06:39) celé vlákno | reagovat
Ahoj Honzo, rád čtu, že se ti dílo daří.
Loni jsme důkladně podebatovali a podegustovali na Dni D v Podskalské, doufám že letos se to podaří znovu.

V článku popisuješ odstranění ovocné chuti zlepšenou sanitací. Pole mých zkušeností je způsobena spíš vysokou teplotou při kvašení.
Od té doby co jsem vylepšil chladič mladiny a ďaří se mi držet teplotu kvašení mezi 7 a 9 stupni, nemám s "voňavostí" piva nejmenší problém
Vyhledávání