úvod
homepage

Komentáře

článku: Geniální ladiči

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vyladěný Pardál , (Kuba, 28.07.2009 16:34) celé vlákno | reagovat
Bazal? Skoro by se dalo říct jací fanoušci, takové pivo :). Ale protože ho neznám, nebudu ho komentovat. Zato vím, že s Pardálem to bylo zhruba tak, jak autor popisuje. Podobně jako s letošní 11-kou Pardál Echt. Tu nepopisuje, tak doplním. Vývoj „Echta“ začal loni v létě analýzami trhu a marketingovou studií. Na podzim se pak určily základní parametry a v prosinci se uvařily první várky a proběhly první testy. V téhle době, letos v lednu, jsme se do vývoje Pardála Echt zapojili i my pivaři, co jsme se podíleli už na vývoji výčepního Pardála. Sice ne všichni, to asi ani nešlo, ale zato jsme měli přivést „nováčka“ s bydlištěm mimo jižní Čechy. To aby se získal nový pohled na chystané pivo. Celkem šlo o 117 lidí. Zúčastnili jsme se dvou kol ochutnávek a podle našich připomínek se pak upravovala chuť a další vlastnosti „Echta“. Takže žádné sci-fi, ale konkrétní lidé, kteří dostali šanci „vyladit“ jasný podnikatelský záměr Budvaru. Říka-li se v reklamě o Pardálu, že jde o „pivo vyladěné samotnými pijáky“, pak je to přesně tak.
Re: Vyladěný Pardál , (Míra Šmíra, 28.07.2009 16:54) celé vlákno | reagovat
Pardál a Echt Pardál jsou skutečně více výplodem PR než výstup vůle samotných pijáků. Přesto se u Budvaru nejedná o vyloženou boudu na spotřebitele jako u Bazala. Stejně tak jako se jejich pivo výrazně odlišuje od jiných chemoproduktů velkých průmyslových vývařoven, tak i ten marketingový tah Budvaru je postaven na reálných ochutnávkách reálných "neherců", a v tom je u nás průlomový.
Nic na tom nemění, že "samotní pijáci" ochutnávali pouze ze vzorků chuťově oscilujících kolem Gambrinu. Neboť tak znělo zadání: vyrobit v Budvaru pivo, které ubere část z nechutného monopolu Géčka v tzv. pivním mainstreamu, potažmo z rostoucího segmentu jedenáctek v případě Echta.
Re: Vyladěný Pardál , (Stanislav Jakoubek, 02.08.2009 20:27) celé vlákno | reagovat
Tak jsem letos ochutnal nového Pardála Echt. V souvislosti s tím, jak maníci pijáci vylaďují chuť jsem si představil sbírku týpků, jak s rašlpemi a smirkovými papíry vyhlazijí, vyhlazují, vyhlazují a vyhlazují, až nakonec vyhladí úplně celou vůni, chuť, charakter... . S jistými potížemi jsem zakoupenou lahev Echtovního moku dopil a vrátil se k dovolenkovému Poutníkovi 10°...
Vyhledávání