Komentáře
článku: Tak nám zabili Kelta, paní Millerová
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Bydlím kousek od Ostravaru a mám tam i pár známých, ale upřímně řečeno, ačkoliv jeho produkty příležitostně piji, politika InBev mne příliš nezajímá neboť se specializuji na produkty četných místních minipivovarů.Přestože se dodnes v Ostravě udržely některé klasické technologické postupy (kvasné kádě a absence CK tanků) Stronga bych tipoval na výchozí produkt k ředění HGB. Slyšel jsem, že se v Ostravě vaří Měšťan a Bráník (což jsou naprosto odosobněné a denaturované utrejchy, které se navzájem od sebe chuťově vůbec neliší)a dokonce mi kdosi tvrdil, že Ostravar se někdy vaří na Smíchově, což je podle mne nesmysl, neboť myslím, že v oné chemičce dokážou uvařit pouze PVC pivo typu 10° a 12° a jen jakýmsi zázrakem jim prozatím vychází pitelné černé.
Vstup britského kapitálu (Bass) do Pražských Pivovarů a.s.v roce 1993 byl předzvěstí a názornou ukázkou jak bezohledná politika zahraničních velkovývařoven může být pro český pivovarnický průmysl likvidační. Vratislavický Konrád vstal z vlastního popela, holešovický Měšťan a později i Bráník již takovéto štěstí neměly.
Vstup britského kapitálu (Bass) do Pražských Pivovarů a.s.v roce 1993 byl předzvěstí a názornou ukázkou jak bezohledná politika zahraničních velkovývařoven může být pro český pivovarnický průmysl likvidační. Vratislavický Konrád vstal z vlastního popela, holešovický Měšťan a později i Bráník již takovéto štěstí neměly.
Od Ostravaru kousek jsem taky bydlel, ale na exkurzi jsem se dostal naposledy cca pred deseti lety. Snad mi to nekdy zase vyjde (bohuzel jen jeden den v mesici) a napisu par postrehu.
Ostravar na Smichove se mi nezda, vzdyt to je znacka propagovana jen na Ostravsku a kapacitni problemy snad Ostravar nema.
Po likvidaci Kelta/Stronga me zaujala zminka v programu kazdorocnich (letos 29. srpna) slavnosti: Jaké pivo bude na čepu?
Ostravar Premium, Bazal, Velvet a jedno překvapení, které bude mít na Slavnostech světovou premiéru. To by me zajimalo, co to bude... Nealko?
Ostravar na Smichove se mi nezda, vzdyt to je znacka propagovana jen na Ostravsku a kapacitni problemy snad Ostravar nema.
Po likvidaci Kelta/Stronga me zaujala zminka v programu kazdorocnich (letos 29. srpna) slavnosti: Jaké pivo bude na čepu?
Ostravar Premium, Bazal, Velvet a jedno překvapení, které bude mít na Slavnostech světovou premiéru. To by me zajimalo, co to bude... Nealko?
Nebyl na tech "slavnostech" nekdo osobne? Patral jsem na internetu po tom, co melo byt tou novinkou v sortimentu a nenasel jsem nic. Lepe receno nasel jsem info (potvrzene vypisy z beerborce) o tom, ze se cepoval Ostravar, Bazal, Velvet a Hoegaarden. Ze by psenicny import byl tou "novinkou"?
Tou novinkou (někde jsem to četl) měl být mimo Hoegaardena i nefiltrovaný Bazal (alias Granát).
Aha, dekuji, s napovedou jsem si to take nasel. Ja ty clanky puvodne jen rychle preletl a tak jsem si nevsiml te jednorazove "novinky" spocivajici v kvasnicove podobe stavajiciho produktu...
Vyhledávání
1) Cerne pivo odstranenim Kelta v Ostrave skoncilo. Kelt v posledni dobe mel nulovou propagaci a silneho konkurenta v podobe Primator Stout.
2) Polotmave se v Ostrave staci pod nazvy Bazal/Granat/Velvet, takze tady bych videl sanci pro delsi preziti Velveta- sice neni na trh masivne tlacen, ale aspon nema konkurenci a da se prodat i pod jinym nazvem.
3) Svetle pivo. Prekvapilo me zruseni Ostravar Strong, mel jsem za to, ze to byl vlastne Ostravar 10/12 pred HGB. Dokaze na to nekdo ospovedet, bylo tomu skutecne tak, nebo se jednalo (aspon v pocatcich) o jinou recepturu? Ma nekdo hodnoverne informace, pod jakymi nazvy se svetle v Ostravaru vari dnes? Ostravar a Mestan jiste. Branik? Staropramen?