úvod
homepage

Komentáře

článku: Tak nám zabili Kelta, paní Millerová

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ostravar, (ladin, 15.07.2009 15:16) celé vlákno | reagovat
Dovolim si zaspekulovat o vareni piva v Ostravaru. Pokud nekdo dokaze na otazky odpovedet, budu rad.
1) Cerne pivo odstranenim Kelta v Ostrave skoncilo. Kelt v posledni dobe mel nulovou propagaci a silneho konkurenta v podobe Primator Stout.
2) Polotmave se v Ostrave staci pod nazvy Bazal/Granat/Velvet, takze tady bych videl sanci pro delsi preziti Velveta- sice neni na trh masivne tlacen, ale aspon nema konkurenci a da se prodat i pod jinym nazvem.
3) Svetle pivo. Prekvapilo me zruseni Ostravar Strong, mel jsem za to, ze to byl vlastne Ostravar 10/12 pred HGB. Dokaze na to nekdo ospovedet, bylo tomu skutecne tak, nebo se jednalo (aspon v pocatcich) o jinou recepturu? Ma nekdo hodnoverne informace, pod jakymi nazvy se svetle v Ostravaru vari dnes? Ostravar a Mestan jiste. Branik? Staropramen?
Re: Ostravar, (Martin Jarošek, 22.07.2009 08:26) celé vlákno | reagovat
Bydlím kousek od Ostravaru a mám tam i pár známých, ale upřímně řečeno, ačkoliv jeho produkty příležitostně piji, politika InBev mne příliš nezajímá neboť se specializuji na produkty četných místních minipivovarů.Přestože se dodnes v Ostravě udržely některé klasické technologické postupy (kvasné kádě a absence CK tanků) Stronga bych tipoval na výchozí produkt k ředění HGB. Slyšel jsem, že se v Ostravě vaří Měšťan a Bráník (což jsou naprosto odosobněné a denaturované utrejchy, které se navzájem od sebe chuťově vůbec neliší)a dokonce mi kdosi tvrdil, že Ostravar se někdy vaří na Smíchově, což je podle mne nesmysl, neboť myslím, že v oné chemičce dokážou uvařit pouze PVC pivo typu 10° a 12° a jen jakýmsi zázrakem jim prozatím vychází pitelné černé.
Vstup britského kapitálu (Bass) do Pražských Pivovarů a.s.v roce 1993 byl předzvěstí a názornou ukázkou jak bezohledná politika zahraničních velkovývařoven může být pro český pivovarnický průmysl likvidační. Vratislavický Konrád vstal z vlastního popela, holešovický Měšťan a později i Bráník již takovéto štěstí neměly.
Re: Re: Ostravar, (ladin, 22.07.2009 12:46) celé vlákno | reagovat
Od Ostravaru kousek jsem taky bydlel, ale na exkurzi jsem se dostal naposledy cca pred deseti lety. Snad mi to nekdy zase vyjde (bohuzel jen jeden den v mesici) a napisu par postrehu.

Ostravar na Smichove se mi nezda, vzdyt to je znacka propagovana jen na Ostravsku a kapacitni problemy snad Ostravar nema.

Po likvidaci Kelta/Stronga me zaujala zminka v programu kazdorocnich (letos 29. srpna) slavnosti: Jaké pivo bude na čepu?
Ostravar Premium, Bazal, Velvet a jedno překvapení, které bude mít na Slavnostech světovou premiéru. To by me zajimalo, co to bude... Nealko?
Re: Re: Re: Ostravar, (ladin, 01.09.2009 10:41) celé vlákno | reagovat
Nebyl na tech "slavnostech" nekdo osobne? Patral jsem na internetu po tom, co melo byt tou novinkou v sortimentu a nenasel jsem nic. Lepe receno nasel jsem info (potvrzene vypisy z beerborce) o tom, ze se cepoval Ostravar, Bazal, Velvet a Hoegaarden. Ze by psenicny import byl tou "novinkou"?
Re: Re: Re: Re: Ostravar, (Roman Holoubek, 01.09.2009 11:46) celé vlákno | reagovat
Tou novinkou (někde jsem to četl) měl být mimo Hoegaardena i nefiltrovaný Bazal (alias Granát).
Re: Re: Re: Re: Re: Ostravar, (ladin, 01.09.2009 12:46) celé vlákno | reagovat
Aha, dekuji, s napovedou jsem si to take nasel. Ja ty clanky puvodne jen rychle preletl a tak jsem si nevsiml te jednorazove "novinky" spocivajici v kvasnicove podobe stavajiciho produktu...
Vyhledávání