Re: Re: Re: široká nabídka vs. kvalita,
(hroch, 29.06.2009 11:40)
celé vlákno | reagovat
Trochu s větou vylévat na kanál souhlasím.
Mám v hospodě čtyři kohouty a chci dát prvnímu zákazníkovi kvalitní pivo, stejně jako desátému, dvacátému. Na začátku směny se musí odtočit pivo z trubek a chladícího zařízení což je zhruba jeden a půl piva na kohout. Při třinácti pípách bude delší vedení a tak by mělo jít na kanál a nebo pro prase 26půllitrů denně. On to skoro nikdo nedělá a tak když hospodský roztočí prvním hostům půůllitry tak pění a teprve když rozáčí třetí tak pípa prskne a to začíná jít teprve pivo ze sudu. To pivo, které leží dvanáct až třeba šectnáct hodin v trubkách, kde je větší nebo menší množství usazenin musí být chuťově poznamenáno víc než to pivo, které tam proteče a nebo leží max. 2 minuty mezi točením piv pro plnou hospodu z jednoho kohoutu. Víc piva znamená víc piva na kanál a nebo zhoršení chuti méně tekoucích piv. Jedinou ekonomickou a zároveň kvalitu zaručující variantou je chlazení v objemu a minimální délka trubek- výčep na zdi zády k zákazníkovi.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Mám v hospodě čtyři kohouty a chci dát prvnímu zákazníkovi kvalitní pivo, stejně jako desátému, dvacátému. Na začátku směny se musí odtočit pivo z trubek a chladícího zařízení což je zhruba jeden a půl piva na kohout. Při třinácti pípách bude delší vedení a tak by mělo jít na kanál a nebo pro prase 26půllitrů denně. On to skoro nikdo nedělá a tak když hospodský roztočí prvním hostům půůllitry tak pění a teprve když rozáčí třetí tak pípa prskne a to začíná jít teprve pivo ze sudu. To pivo, které leží dvanáct až třeba šectnáct hodin v trubkách, kde je větší nebo menší množství usazenin musí být chuťově poznamenáno víc než to pivo, které tam proteče a nebo leží max. 2 minuty mezi točením piv pro plnou hospodu z jednoho kohoutu. Víc piva znamená víc piva na kanál a nebo zhoršení chuti méně tekoucích piv. Jedinou ekonomickou a zároveň kvalitu zaručující variantou je chlazení v objemu a minimální délka trubek- výčep na zdi zády k zákazníkovi.