úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní zarputilec. Tož tak...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Polička, (Roman Holoubek, 27.05.2009 09:29) celé vlákno | reagovat
Pár slov a odpovědí na zdejší dotazy.

Polička je obecně nasládlejší a jak zde píšete s jemným chmelovým dozněním. Toto je nejvíce patrné u dvanáctky Záviše.

Pivo v lahvi i v sudu je to samé, z těch samých tanků. Problém vidím jen v jedné věci. Naše pivo není stabilizováno jinak, než mikrofiltrací a dochází postupně od doby stáčení k chuťové evoluci. Tj. i když je dle etikety na lahvi pivo před datem expirace, díky skladování v teple a světle se mění a může docházet k oxidaci. V sudu pijete pivo maximálně 2 týdny po stáčení (vetšinu míst zavážíme 1x týdně). Na láhev v obchodě už takový přímý vliv na rychloobrátkovost nemáme.

Pro Brno a nejen Brno: Hluchá zmije má štěstí na majitele, který umí správně pivo ošetřit a je to na něm znát. Jinak pokud máte kdokoli chuť si dát naše pivo v láhvi, či v sudu a je pro vás Poličské pivo těžko dostupné, má rada je jednoduchá. Dejte mi tip a já se pokusím domluvit s majitele restaurace či obchodu na dodávkách. Předem děkuji a omlouvám se Honzovi za propagaci. Má adresa je: roman.holoubek@pivovar-policka.cz
Poličské v Brně, (Jiri.J, 26.05.2009 11:55) celé vlákno | reagovat
Brilantně ošetřenou Poličku 12% mají nepravidelně U Hluché zmije. Obvykle v průběhu týdne cca 2x. Já osobně u tohoto piva mám rád, že každá várka je trošičku odlišná. Někdy více chmelená, někdy spíše dominuje slad.
Re: Poličské v Brně, (tomino, 26.05.2009 12:52) celé vlákno | reagovat
je vidět,že chodíme do stejného šenku :)),jelikož takhle přesně to vidím i já... :)
Ale lahvové by to chtělo na doma...a to je tu jen v jednom obchodě v Brně na Dornychu a ten je šílenej.Chtělo by to aby se Polička distribuovala v nějakém velkoskladu,kam bych si pro ni mohl jezdit jak v sudové,nebo lahvové podobě na doma.
12
Vyhledávání