Komentáře
článku: Pivní zarputilec. Tož tak...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Brilantně ošetřenou Poličku 12% mají nepravidelně U Hluché zmije. Obvykle v průběhu týdne cca 2x. Já osobně u tohoto piva mám rád, že každá várka je trošičku odlišná. Někdy více chmelená, někdy spíše dominuje slad.
je vidět,že chodíme do stejného šenku :)),jelikož takhle přesně to vidím i já... :)
Ale lahvové by to chtělo na doma...a to je tu jen v jednom obchodě v Brně na Dornychu a ten je šílenej.Chtělo by to aby se Polička distribuovala v nějakém velkoskladu,kam bych si pro ni mohl jezdit jak v sudové,nebo lahvové podobě na doma.
Ale lahvové by to chtělo na doma...a to je tu jen v jednom obchodě v Brně na Dornychu a ten je šílenej.Chtělo by to aby se Polička distribuovala v nějakém velkoskladu,kam bych si pro ni mohl jezdit jak v sudové,nebo lahvové podobě na doma.
1 | 2 |
Vyhledávání
Polička je obecně nasládlejší a jak zde píšete s jemným chmelovým dozněním. Toto je nejvíce patrné u dvanáctky Záviše.
Pivo v lahvi i v sudu je to samé, z těch samých tanků. Problém vidím jen v jedné věci. Naše pivo není stabilizováno jinak, než mikrofiltrací a dochází postupně od doby stáčení k chuťové evoluci. Tj. i když je dle etikety na lahvi pivo před datem expirace, díky skladování v teple a světle se mění a může docházet k oxidaci. V sudu pijete pivo maximálně 2 týdny po stáčení (vetšinu míst zavážíme 1x týdně). Na láhev v obchodě už takový přímý vliv na rychloobrátkovost nemáme.
Pro Brno a nejen Brno: Hluchá zmije má štěstí na majitele, který umí správně pivo ošetřit a je to na něm znát. Jinak pokud máte kdokoli chuť si dát naše pivo v láhvi, či v sudu a je pro vás Poličské pivo těžko dostupné, má rada je jednoduchá. Dejte mi tip a já se pokusím domluvit s majitele restaurace či obchodu na dodávkách. Předem děkuji a omlouvám se Honzovi za propagaci. Má adresa je: roman.holoubek@pivovar-policka.cz