úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňská chuťová halucinace

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Re: Re: Fakta a mýty okolo PU, (Roman Holoubek, 16.04.2009 14:37) celé vlákno | reagovat
Petře Žalio, nechci a nepolemizuji s Vámi o chuti piva. To je vždy velmi subjektivní záležitost. Jen nemůžu souhlasit s 20 IBU. Za DRUHÉ tam osobně hořkost cítím, tedy je tam, ale to je opět můj ryze subjektivní dojem. Ale za PRVÉ 35 IBU s tolerancí plus mínus jeden stupeň je fakt, který je naměřen v laboratoři. Měření proběhlo na více vzorcích koupených v běžné obchodní síti. Měření bylo zcela nezávislé na kýmkoli z PU. Pokud mi nevěříte, nechte si některou z laboratoří změřit vlastní vzorky. Píšete do Kvasného průmyslu, který vydává VÚPS, tak si nechte udělat rozbor například tam.

PS: Jak jistě víte, jedna věc je IBU, ale druhá je subjektivní pocit hořkosti (sladkosti), i pivo s nižším IBU se nám může zdát hořčí v závislosti na mnoha faktorech (stupni prokvašení, použitý druh chmele, typ chmelového produktu, ...) a naopak.

Howg
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání