úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňská chuťová halucinace

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Fakta a mýty okolo PU, (Petr Ž., 16.04.2009 12:43) celé vlákno | reagovat
IBU max 20! jsem napsal. Zkuste ochutnat, pokud máte nějaké chuťové buňky, tak zde nemůžete nalézt žádnou suchost. Pokud např. porovnám PU - EuroLager(ne Pils) s Ayinger Pils, Au Pils, Keesemann Pils či s jakýmkoliv Bayern Pils, který má právě cca kolem 35 IBU, nemůžete soudně přiřadit PU břečce 35 IBU!!?? Nádherná chmelová suchost bavorských Pilsů je několikanásobně vyšší než u plzeňské břečky, kde není po chmelové suchosti ani památky.Podobnou chmelovou suchost (tedy skoro žádnou - cca 15-20 IBU) najdete snad jen v břečkách typu Heineken, Carlberg, A- Bush, Miller a spol.)
Reklama PU (o vodě, surovinách, jednotkách IBU atd.)mě nezajímá. Samozřejmě, že si udělají rozbor a hodnocení s TOP charakteristikou.
Proč by si dělali antireklamu? Co se týče výstavu, na tom až tak nezáleží, pokud se pivo dělá poctivě a z kvalitních surovin. Existuje pár pivovarů na světě z kapacitou nad 500 000 hl, které vaří vskutku kvalitní piva. PU k nim nepatří ani náhodou.
Tím končím tuto zbytečnou diskuzi o patoku jménem PU a přeji všem, reklamou indoktrinovaným, dobrou chuť.
S PU na věčné časy...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání