Komentáře
článku: Vaříme stout
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Je jasné, že živé kvasnice jsou nejlepší, ale někdy se prostě musí trochu experimentovat. Zkus napsat Honzovi Kočkovi, jestli by ti nějaké neposkytl na PIHA. Doboručoval bych ti taky vyzkoušet od Mr. Sládka sušené S-04 nebo vyzkoušej i levnější Premium Gold. Osobně nikomu nedoporučuju kvasit stout na horní hranici teplotního rozmezí, které uvádí výrobce. Stout je pak příliš ovocný a kyselý. Druhotná fermentace je zde taky povinnost. Tentokrát při 15°C stejně jako dozrávání. Je to ale spíš téma na článek než na diskuzi. :-)
Kvasil jsem myslím při 20 - 21°C, takže to by mohlo mít vliv. Samostatný článek není vůbec špatný nápad, možná bych nebyl jediný, kdo by ho ocenil:-)
mohu Vás požádat o kontakt? mail nebo mobilní
díky s pozdravem pavel
díky s pozdravem pavel
Vyhledávání