úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme stout

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Kvasnice na stout, (Rezident, 03.11.2010 09:59) celé vlákno | reagovat
Je jasné, že živé kvasnice jsou nejlepší, ale někdy se prostě musí trochu experimentovat. Zkus napsat Honzovi Kočkovi, jestli by ti nějaké neposkytl na PIHA. Doboručoval bych ti taky vyzkoušet od Mr. Sládka sušené S-04 nebo vyzkoušej i levnější Premium Gold. Osobně nikomu nedoporučuju kvasit stout na horní hranici teplotního rozmezí, které uvádí výrobce. Stout je pak příliš ovocný a kyselý. Druhotná fermentace je zde taky povinnost. Tentokrát při 15°C stejně jako dozrávání. Je to ale spíš téma na článek než na diskuzi. :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání