úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme stout

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Re: Re: použití nesladovaného zrna, (Vláďa, 28.02.2011 14:13) celé vlákno | reagovat
Díky Petře, měl bych ještě pár doplňujících otázek:
1. mohu místo obilných vloček použít obilné zrno a našrotovat ho jako slad nebo je v tom rozdíl?
2. Chápu to dobře tak, že dám do hrnce nesladované zrno v množství max. 15% sypání, přidám trochu enzymatického sladu (např. pale ale od Weyermannu, ten je myslím hodně rozluštěný), namočím, pomalu zahřeju k varu, povařím a přidám do vystírky? Lze v takovém případě uplatnit obvyklé schéma u stoutů = vystírka 68°C?
3. v některých receptech se uvádí použití pšenice "torrified" nevíš co přesně to znamená a je-li to lepší nahradit pšeničným sladem nebo surovou pšenicí?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání