Komentáře
článku: Vaříme stout
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
V chuti a barvě. Pražený ječmen se často praží na vyšší teploty. Pražený slad by si měl ještě zachovat zbytky sladové chuti (jistou sladkost), a proto by to nemělo bý úplně na uhel. Když říkám měl, tak je to relativní, protože je několik druhů, kaaždý výrobce má svou metodu dle zařízení, zvyklostí a požadavků zákazníka. Kvůli barvě a chuti se pražený ječmen používá také v pekařství. Pražený ječmen se naopak používá do kávovinových směsí. Nesladovaný pražený ječmen je také logicky levnější. V Pivě se používají stejně a ve sklenici je snad ani nerozeznáš. Dokážu si např. představit, že v Německu raději použijí pražený slad, jinde pak pražený ječmen. :-)
Vyhledávání