Komentáře
článku: Hospoda z druhé strany výčepu - čištění pivního vedení
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Máte pravdu, že v článku chybí spoustu informací. Jako profesionální čistič bych o tom dokázal napsat romány. Ale připadá mi, že zdejší čtenáři jsou ohledně PIVA i TECHNOLOGIE čepování naprosto znalí a netřeba jim tyto informace znovu a znovu opakovat. Ale možná se mýlím a třeba se ozvou čtenáři, kterým tyto informace chybí.
Nebojte se a pište. Osobně si myslím, že se na pivních webech pohybují příznivci "jiných" piv, ale málokdo dokáže pochopit, co všechno je na té druhé straně výčepu. Už třeba ta hrochova poznámka ohledně pivního kamene na jakési kuželce kohoutu...nevím vůbec o čem mluví.Nevím,co se ukrývá za výčepním pultem-vidím pípu-co je uvnitř je většině pivařů ukryto.Asi by bylo těžké to popsat slovy-parádní by byly nějaké schemata nebo aspoň odkazy.Rád bych byl maximálně poučený konzument, který by pak mohl špatnému výčepnímu oponovat.
Vyhledávání
Chybí informace o intervalech čištění, náznak toho, které koncerny poskytují tuto službu hospodám v ceně pronájmu zařízení, které hospody doporučí čisticího technika, a které nutí hospody platit si jim dohozeného technika. Navíc trubky sice nejvíce kazí pivo, ale hospodský ocení dobrého čističe trubek až když umí správně vyčistit a umýt a seřídit narážecí hlavy a kohouty, a o tom v článku nepadlo ani slovo. Pivní kámen na kuželce kohoutu umí rozpěnit do jarové pěny i to nejlepší pivo.