úvod
homepage

Komentáře

článku: Hospoda z druhé strany výčepu - čištění pivního vedení

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

zaujatost, (hroch, 06.04.2009 08:02) celé vlákno | reagovat
Již první článek o evidenčním systému byl jen reklamou. Naštěstí většina z nás nechodí do mega hotelů a megy restaurantů, tak se nikdo neozval. Tento článek zase je pouze nasměrován na jedno zařízení a jeho chemii. Absolutně chybí informace o pravidelném vyplachování pivního vedení vodou, udržování čistoty nerážecích hlav a důkladném odstraňování všech úlomků krycích víček.
Chybí informace o intervalech čištění, náznak toho, které koncerny poskytují tuto službu hospodám v ceně pronájmu zařízení, které hospody doporučí čisticího technika, a které nutí hospody platit si jim dohozeného technika. Navíc trubky sice nejvíce kazí pivo, ale hospodský ocení dobrého čističe trubek až když umí správně vyčistit a umýt a seřídit narážecí hlavy a kohouty, a o tom v článku nepadlo ani slovo. Pivní kámen na kuželce kohoutu umí rozpěnit do jarové pěny i to nejlepší pivo.
Re: zaujatost, (Milan WELSER, 06.04.2009 23:23) celé vlákno | reagovat
Máte pravdu, že v článku chybí spoustu informací. Jako profesionální čistič bych o tom dokázal napsat romány. Ale připadá mi, že zdejší čtenáři jsou ohledně PIVA i TECHNOLOGIE čepování naprosto znalí a netřeba jim tyto informace znovu a znovu opakovat. Ale možná se mýlím a třeba se ozvou čtenáři, kterým tyto informace chybí.
Re: Re: zaujatost, (Marek Divilek, 07.04.2009 21:25) celé vlákno | reagovat
Nebojte se a pište. Osobně si myslím, že se na pivních webech pohybují příznivci "jiných" piv, ale málokdo dokáže pochopit, co všechno je na té druhé straně výčepu. Už třeba ta hrochova poznámka ohledně pivního kamene na jakési kuželce kohoutu...nevím vůbec o čem mluví.Nevím,co se ukrývá za výčepním pultem-vidím pípu-co je uvnitř je většině pivařů ukryto.Asi by bylo těžké to popsat slovy-parádní by byly nějaké schemata nebo aspoň odkazy.Rád bych byl maximálně poučený konzument, který by pak mohl špatnému výčepnímu oponovat.
Vyhledávání