Komentáře
článku: Co se dočteme z etiket, aneb jak kamuflovat nepravdu 2.
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
U normálně prováděného chmelovaru, který trvá 90 až 120 minut s odvodem par a odparem 8-10procent se chmelí natřikrát. první dávka může být cca 15-25 procent sypání chmele se dává na začátku chmelovaru, druhá největší většínou půlhodiny před koncem chmelovaru cca 50% sypání a poslední na vůni před koncem chmelovaru. Některé urychlujicí pivovary používají tlakový chmelovar pak jde sypat jen před uzavřením papiňáku a po otevření papiňáku. Další chmelení lze lze také udělat za studena pomocí chmelových extraktů. Pakliže neřeknou přesně jak natřikrát chmelí tak je to informace o ničem. čaj můžu taky louhovat natřikrát, prostě ho dvakrát na vteřinu vytáhnu z vody a do technologického podtupu napíšu louhovaný natřikrát, stejně tak můžou nasypat první dávku, za minutu druhou, zavřít papiňák a po otevření třetí dávku.
Vyhledávání