úvod
homepage

Komentáře

článku: Hospoda z druhé strany výčepu I. – Evidence piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: podmiraky, (Pivni_technik, 26.01.2009 15:12) celé vlákno | reagovat
Tento problém je ale možné řešit elektronickým evidenčním systémem, který je zcela přesný.

Takový systém se dá dělit na dva typy - na tzv. kreditní nebo debetní. U kreditního systému musí číšník nejdříve namarkovat do systému to, co chce odebrat, systém mu následně pouze tento daný počet dovolí odebrat a opět se uzamkne.

U debetního systém se po přihlášení číšníka jeho „klíčem (čip, atd.) výčep otevře. Během těchto odběrů se mu vše píše na jeho účet, ze kterého následně přiřazuje položky k jednotlivým otevřeným účtům zákazníků. Takto, zkontroluje-li si host dobře svůj účet, není možné okrádat ani hosta ani majitele. To, co číšník namarkuje odebere a tedy za tento produkt musí odevzdat tržbu. Nemá tedy žádnou motivaci někomu něco účtovat navíc. Tento systém se doplňuje známou cedulkou v provozovně: "Vše co není v originální tištěné podobě na účtence, má zákazník zcela zdarma". Věty číšníka typu „Jéje, ještě jsem Vám zapomněl…a dopíše propiskou" nemají šanci.

Díky tomuto se majiteli razantně zvýší tržby (uvádí se až 30 %!), ušetří mnoho nákladů spojených s celkovou evidencí veškerých tržeb, směn, jednotlivých číšníků a jejich prodeje, vedení skladů a každodenní předávání stavů směn a několik hodin při měření a počítaní stavu při změně směny.

Je to naprosto přesná evidence s dokonalou a přesnou kontrolou! Pro příklad - vypadá to asi takto http://www.cesk.cz/evidencni-vycepy-pivo-vino/
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání