T s těmi malými pivy mě to také už dříve napadlo. Ne, eviduje se počet vyčepovaných litrů. Takže točí-li číšník podmíráky je to jeho plus. Točí-li třetinky, je to také jeho plus.
Ale pozor, točí-li přesně po čárku - je to jeho mínus. Málokdo dokáže udělat tzv. "suchou" pěnu, takže většina hostinských má v pěně trochu piva. Pak je tu ještě tolerance piva v sudu, Ono se tam vejde něco málo přes 50 litrů, ale pokud pivovar chce, nebo pokud má pivovar nepřesné stáčecí zařízení, tak může hostinský dostat jen 48 litrů.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Ale pozor, točí-li přesně po čárku - je to jeho mínus. Málokdo dokáže udělat tzv. "suchou" pěnu, takže většina hostinských má v pěně trochu piva. Pak je tu ještě tolerance piva v sudu, Ono se tam vejde něco málo přes 50 litrů, ale pokud pivovar chce, nebo pokud má pivovar nepřesné stáčecí zařízení, tak může hostinský dostat jen 48 litrů.