Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Jestli tomu dobře rozumím tak chceš provádět hlavní kvašení přímo v PET lahvích. To není dobrý nápad. Hlavní kvašení se provádí v otevřené nádobě a až po vykvašení extraktu cca na 60% původního (tedy na 4-5%) to stočíš do těch PET lahví. Rozkvašenou mladinu ve stádiu bílých kroužků (na hladině se dělají takové bílé flíčky) můžeš použít vždy k zakvašení cca 10ti násobku mladiny. Potřebuješ-li více můžeš celý proces opakovat stále dokola - přídávat 10ti násobek. Teplota cca 10st. C. A nezapomeň hojně provzdušňovat. Něčím sterilním v tom velmi rychle "kvedlej" až tam vmícháš dostatek vzduchu.
Vyhledávání