úvod
homepage

Komentáře

článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: problém s dokvašováním, (Petr Měrka, 20.10.2009 22:56) celé vlákno | reagovat
No myslím že pokud jsem dával pozor na přednášce o kvasnicích na loňském dni D, tak se kvasnice množí dokud nespotřebují kyslík obsažený v mladině a proto se před zakvašením provzdušňuje (stačí větším hrnkem několikrát z výšky přelít pár litrů).
Pokud se týče dokvášení je nejlepší včas stočit a nemuset doslazovat.
Stačí za cca 150,- zakoupit cukroměr se stupnicí 0-30 (porovnával jsem v s originál mladinometrem a vyhovuje pro měření stupňovitosti piva v podstatě bez přepočtu). Stáčím když je pivo prokvašeno na cca 4,5 stupně. Od zavedení tohoto měření nemám problém s dokvášením, CO2 je tak akorát (platí pro PETlahve a 5l soudky, KEGy musím trochu dosycovat CO2)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání