Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Vyhledávání
článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)
Většinou se uvádí že ležením se pivo prokvasí ještě o 0,3-0,5 procenta cukernatosti. Takže přídavek počítat podle toho. Když do tveho uleželého piva přidáš přímo cukr, tak ti všechen kysličník vzpění a pivo ti napění. Proto polotovaristi používají drops, který se rozpouští postupně. Při uplném prokvašení se přidávajjí na půůllitr 3g cukru v přepočtu na půllitr a u maltozy 4g. Radši bych přidal tu rozkvašenou mladinu cca dvoudení kvašení, aby tam byly již namnožené čerstvé kvasinky prokvášející cukry. A nebo nejjednoduší si to trochu řezat nějakým dobrým tmavým pivem na řezané.