Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo III. (stáčení, problémy, slepé cesty...)
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Jestli to bylo 200ml hustých tekutých kvasnic spodního kvašení na 15 litrů tak by to bylo až moc a měl by si kvasničnou příchuť. Já osobně jsem vypozoroval že je lepší zakvášet při vyšší teplotě aby se kvasinky dobře rozjely. Otázka je odkud a v jaké formě si kvasinky měl. Tipoval bych že při nynějších teplotách ti někde při přepravě přimrzly a tak jich bylo živých málo a nekvasily tak intenzivně. Pak by mladina nebyla ani za devět dní dostatečně prokvašená. Jinak při stáčení do ležáckých nádob je mladé pivo jen o málo chuťově jiné než jako hotový pivo- chybí prosycení, při ležení se zjemní hořkost, nepatrně se sníží sladkost. Podle mladého piva se již dá přesně odhadnout výsledek.
Vyhledávání