Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo II.(Varný postup)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
celkem detailní návod, nicméně jako laik se v tom ztrácím...neví někdo o návodu, který by byl srozumitelnější ? Děkuji L.
Vyřešení spousty dotazů na serveru www.varimpivo.cz
Prohlédni vlákna a najdi si starší odpovědi, za ty roky se tam probíralo už prakticky vše.
Prohlédni vlákna a najdi si starší odpovědi, za ty roky se tam probíralo už prakticky vše.
hlavně jsem nerozumněl tomu rmutování, ale po vícero přečtení už chápu smysl..děkuji
Ahoj, mohl bych se zeptat co je to za teploměr?
Jedná se o potravinářský teploměr na měření teploty uvnitř vařeného masa- teploměr s hrotem z Makra za cca 400Kč bez DPH. Vyndal jsem vnitřnosti, jehlu rozpůlil, nerez trubkou protáhl slabý kabel, termo čidlo jsem připájel na dolní konec a zalepil část původního hrotu lepidlem Lepox Univerzal, na druhém konci ohnuté nerez trubky jsem zalepil těleso teploměru a kabel připojil na plošňák. Je nutné si dát hlavně pozor na ten termistor je opravdu titěrný a křehký. Jinak u mě se jedná o typ termistoru kde délka přívodních kabelů neovlivňuje ukázanou teplotu. U jiných teploměrů to tak nemusí být.
odkaz lepidlo: http://www.lach-ner.com/lepox-universal-sp-3x500-g-0-ks/d-71464-c-73765/
opravdu lepidlo co drží ten nerez pět let, ale lepí i plasty a gumu.
odkaz lepidlo: http://www.lach-ner.com/lepox-universal-sp-3x500-g-0-ks/d-71464-c-73765/
opravdu lepidlo co drží ten nerez pět let, ale lepí i plasty a gumu.
Myslím, že to v nějaké části článku bylo uvedené. používám sacharometr sacharoza s vodou %hmotnosti sacharozy při 20st.C s rozsahem 0-30%. Takže se jedná o údaj na onom sacharometru při teplotě 11st.C.
Dvě procenta jsou na něm 1cm na sloupci a tak jsou i desetiny docela přesně odečítatelné. Takže uvařená a zchlazená mladina 12% když prokvasí podle mého sacharometru na 4,2% (při 11st.C)tak stáčím. Snažil jsem se můj sacharometr zkontrolovat podle pivovarského. U mladiny to 10 i 12% ukázalo stejně, ale u prokvašené mladiny už byly rozdíly. U mě ukazoval sacharometr 4,2% a pivovarský 3,5%. Přesná tabulka nemá asi význam, protože každý používá jiný sacharometr-moštoměr a budou jinak závislé na teplotě ( asnad i vlivu obsahu CO2 v rozkvašené mladině na tvar sacharometru). Každý si musí tu svoji hodnotu najít sám. Zkusím příště ohřát vzorek na 20st.C a zkontrolovat přesnost a závislost na teplotě. Pivovarské sladinoměry mají na sobě tabulku úpravy měření v závislosti na teplotě pro jednotlivé naměřené hodnoty.
Dvě procenta jsou na něm 1cm na sloupci a tak jsou i desetiny docela přesně odečítatelné. Takže uvařená a zchlazená mladina 12% když prokvasí podle mého sacharometru na 4,2% (při 11st.C)tak stáčím. Snažil jsem se můj sacharometr zkontrolovat podle pivovarského. U mladiny to 10 i 12% ukázalo stejně, ale u prokvašené mladiny už byly rozdíly. U mě ukazoval sacharometr 4,2% a pivovarský 3,5%. Přesná tabulka nemá asi význam, protože každý používá jiný sacharometr-moštoměr a budou jinak závislé na teplotě ( asnad i vlivu obsahu CO2 v rozkvašené mladině na tvar sacharometru). Každý si musí tu svoji hodnotu najít sám. Zkusím příště ohřát vzorek na 20st.C a zkontrolovat přesnost a závislost na teplotě. Pivovarské sladinoměry mají na sobě tabulku úpravy měření v závislosti na teplotě pro jednotlivé naměřené hodnoty.
Díky za za odpověď.
Kulda
Kulda
Zdravím
Co je za hodnotu 4,2 procenta?
Kulda
Co je za hodnotu 4,2 procenta?
Kulda
můj problém :( ....
Vyhledávání