Komentáře
článku: Hroch vaří domácí pivo II.(Varný postup)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
hlavně jsem nerozumněl tomu rmutování, ale po vícero přečtení už chápu smysl..děkuji
Vyřešení spousty dotazů na serveru www.varimpivo.cz
Prohlédni vlákna a najdi si starší odpovědi, za ty roky se tam probíralo už prakticky vše.
Prohlédni vlákna a najdi si starší odpovědi, za ty roky se tam probíralo už prakticky vše.
celkem detailní návod, nicméně jako laik se v tom ztrácím...neví někdo o návodu, který by byl srozumitelnější ? Děkuji L.
Jedná se o potravinářský teploměr na měření teploty uvnitř vařeného masa- teploměr s hrotem z Makra za cca 400Kč bez DPH. Vyndal jsem vnitřnosti, jehlu rozpůlil, nerez trubkou protáhl slabý kabel, termo čidlo jsem připájel na dolní konec a zalepil část původního hrotu lepidlem Lepox Univerzal, na druhém konci ohnuté nerez trubky jsem zalepil těleso teploměru a kabel připojil na plošňák. Je nutné si dát hlavně pozor na ten termistor je opravdu titěrný a křehký. Jinak u mě se jedná o typ termistoru kde délka přívodních kabelů neovlivňuje ukázanou teplotu. U jiných teploměrů to tak nemusí být.
odkaz lepidlo: http://www.lach-ner.com/lepox-universal-sp-3x500-g-0-ks/d-71464-c-73765/
opravdu lepidlo co drží ten nerez pět let, ale lepí i plasty a gumu.
odkaz lepidlo: http://www.lach-ner.com/lepox-universal-sp-3x500-g-0-ks/d-71464-c-73765/
opravdu lepidlo co drží ten nerez pět let, ale lepí i plasty a gumu.
Ahoj, mohl bych se zeptat co je to za teploměr?
Díky za za odpověď.
Kulda
Kulda
Myslím, že to v nějaké části článku bylo uvedené. používám sacharometr sacharoza s vodou %hmotnosti sacharozy při 20st.C s rozsahem 0-30%. Takže se jedná o údaj na onom sacharometru při teplotě 11st.C.
Dvě procenta jsou na něm 1cm na sloupci a tak jsou i desetiny docela přesně odečítatelné. Takže uvařená a zchlazená mladina 12% když prokvasí podle mého sacharometru na 4,2% (při 11st.C)tak stáčím. Snažil jsem se můj sacharometr zkontrolovat podle pivovarského. U mladiny to 10 i 12% ukázalo stejně, ale u prokvašené mladiny už byly rozdíly. U mě ukazoval sacharometr 4,2% a pivovarský 3,5%. Přesná tabulka nemá asi význam, protože každý používá jiný sacharometr-moštoměr a budou jinak závislé na teplotě ( asnad i vlivu obsahu CO2 v rozkvašené mladině na tvar sacharometru). Každý si musí tu svoji hodnotu najít sám. Zkusím příště ohřát vzorek na 20st.C a zkontrolovat přesnost a závislost na teplotě. Pivovarské sladinoměry mají na sobě tabulku úpravy měření v závislosti na teplotě pro jednotlivé naměřené hodnoty.
Dvě procenta jsou na něm 1cm na sloupci a tak jsou i desetiny docela přesně odečítatelné. Takže uvařená a zchlazená mladina 12% když prokvasí podle mého sacharometru na 4,2% (při 11st.C)tak stáčím. Snažil jsem se můj sacharometr zkontrolovat podle pivovarského. U mladiny to 10 i 12% ukázalo stejně, ale u prokvašené mladiny už byly rozdíly. U mě ukazoval sacharometr 4,2% a pivovarský 3,5%. Přesná tabulka nemá asi význam, protože každý používá jiný sacharometr-moštoměr a budou jinak závislé na teplotě ( asnad i vlivu obsahu CO2 v rozkvašené mladině na tvar sacharometru). Každý si musí tu svoji hodnotu najít sám. Zkusím příště ohřát vzorek na 20st.C a zkontrolovat přesnost a závislost na teplotě. Pivovarské sladinoměry mají na sobě tabulku úpravy měření v závislosti na teplotě pro jednotlivé naměřené hodnoty.
Zdravím
Co je za hodnotu 4,2 procenta?
Kulda
Co je za hodnotu 4,2 procenta?
Kulda
můj problém :( ....
Vyhledávání