úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo prý způsobuje i demenci

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Don' t panic!, (Martin Jarosek, 09.11.2008 00:58) celé vlákno | reagovat
Asi pred 18 lety mne zaujala teze, ze Alsheimerovu chorobu zpusobuje nadmerne mnozstvi hliniku v lidskem organismu. Tehdejsi pivo z aluminiovych sudu 3x prekracovalo pripustne normy, zatimco klasicka sudova limonada az 50x !!! Ktery sodovkar byl ale schopen vypit denne 10 pullitru one brecky.
Vseho moc skodi, proto nekonzumujme pravidelne vice nez 10-15 pullitru piva denne a vyhybejme se systematicky vyrobkum firmy Heineken, SAB Miller ci InBev. Z toho se blbne nejvic. A hlavne - zadnou paniku!!!
Re: Don' t panic! - Hliník ale né z Humpolce, (Vašíček, 10.11.2008 13:25) celé vlákno | reagovat
Hliník ale né z Humpolce...no, slyšel jsem o tom velké story, fakt je, že  neurologové, co znám, tvrdí, že se to jasně neprokázalo (z těch pánviček, ešusů a  soudků, hlavně od kofol),  ale např. někteří známí Zelení, např.  brněnský  Mojmír Vlašín, se domnívají, stejně jako já, že na tom mechanismu blokace v mozku a vůbec příjmu a prostupu tělem ohledně hliníku opravdu něco může být. Podobné je to s lithiem, užívá se v lécích na čurání a v neurologii, do těla ho dostáváme už asi 7-10 let, když zpocenýma rukama přehazujeme Li-Ion či Li-Pol baterku v mobilu (např. při časté výměně SIMek, ale pořád lepší než byly starší typy NiMH či NiCd!), otázka, co to vlastně v těle SKUTEČNĚ dělá. Dosud spolehlivě neprozkoumáno. Vyložené jedy oba dva prvky nejsou, ALE...
Zírám, (Jiří Kaňa, 04.11.2008 08:45) celé vlákno | reagovat
Jasně, a v Belgii jsou skoro všichni pedofilové, protože tam skoro pořád prší...
Jak to tak čtu, začíná se mi jevit, že úplně bez rizika nebude ani systematické ptnáctileté vpíjení se do Krušovic; zvlášť pokud pokusné osobě nechutnají. Nemělo by na nich být taky varování ministra zdravotnictví?
Re: Zírám/a já taky, (Vašíček, 04.11.2008 10:20) celé vlákno | reagovat
Jasně, Krušovice, díky za nahrávku na smeč, ale jak přešli do těch nových láhví(a pod Heineken), tak už je moc nehltám, nebojte. Občas se dá ale sehnat i původní NRW-klasika láhev, včera jsem v brněnské hypernově na pár zaprášených vzadu v regále (v přítmí, ano, tak to má být, aby nevznikaly na světle "prodementiva", narazil...(:-)Ale serioznější vysvětlení oné demence z piva na jiném místě zde na fóru...Čtěte dále, díky. V.
systematické 15ileté vpíjení se do Krušek a pedofilové v Belgii, (Vašíček, 04.11.2008 14:14) celé vlákno | reagovat
Krušovice. Jestli jsem jich za posledních 15let točených i lahvových dohromady spolykal tak na 2 hektolitry, tak to je moc. Jiných piv jsem vypil přeci jen podstatně více. V Belgii je pedofilů hodně, pravda, to je ráj pedofilů. Taky tam jezdí nejvíce vozů s dieslovými motory-75% a mají tam taky dobré pivo a asi 1700 pivovarů. Podivné království 2 národů a občanská válka mezi Valony - a Vlámy, kvůli rozdělení, je na spadnutí. Na kvalitě jejich piv se to snad neprojeví. Mj. LEFFE už šlo pod 30 Kč, v síti Tesco. Pamatuji je za skoro 50 v Julku Meinlovým a skoro nikdo je nekupoval. V.
Možnosti-nástin řešení této zatím lehké paniky v USA, (Vašíček, 04.11.2008 10:51) celé vlákno | reagovat
Nejen Američané se stále více zajímají o své zdraví.Počet osob s nadváhou(a % v obyvatelstvu)v USA neklesá,je ale vidět jisté trendy omezení spotřeby hamburgerů,steaků, čokolád,bourbonu atd.A to nejen kvůli finanční krizi.Osobně vidím jako východisko ze situace masívní fin.podporu ze strany více pivovarů, nejen velkých typu A.Busch,kteří by přispěli na výzkum,ve snaze neztratit do 5-10 let velké % zákazníků.Domnívám se,že do dalších 5 let po tomto čerstvém objevu by mohl být uveden do prodeje preparát(alespoň v USA,reálně), který by dokázal přesně stanovit hladinu určitých látek nejen v krvi, ale stačilo by i ve slinách,či jinde,pivař-konzument by si změřil aktuální hladinu,do tabulky či lépe do PC či PDA, protože by šlo zřejmě o složitější vzorec,dosadil věk,pohlaví,nemoci,alergie,zvážil by se a vyšlo by mu třeba,že každé další pivo odteď navíc už by znamenalo možnost vzniku demence do 15-20 let.Pak by byl risk už jen na něm.Takovéto testy by nemusely být ani drahé,jen ale zaplatit výzkum, vedoucí k jejich propilování a masové výrobě(třeba od pivovarů). Navíc by mohly,jako vedlejší produkt,zjišťovat např. i hladinu cukru a jiné důležité věci a touto multifunkčností "All-In-one" udělat radost i jiným lékařům a také zachránit zdraví i životy.Jenom na odstranění následků (prokazatelných) kouření dávají v USA ročně cca 4 mld USD a příjmy z daní z tabáku jsou 2,5mld, čili je zde výrazný schodek dotovaný daňovými popl.v USA,čili i nekuřáky.Podobně na odstranění různých následků nezřízeného pití alkoholu je na celém světě opět rozdíl v neprospěch států,třebaže menší.Vašíček,Brno
Upřesnění výzkumu vzniku demence z piv v USA, (Vašíček, 04.11.2008 10:38) celé vlákno | reagovat
Pití piva v USA = riziko vzniku demence! Skupina kalifornských lékařů, vedená ženou(!), Rachel Whitmerovou, prostudovala lék. dokumentaci 6583 osob (čili nikoliv jako naše pseudopolitické výzkumy před volbami - např. okolo 700 osob apod.!), jež byly v letech 1960-70 ošetřováni v lék. centru Kaiser Permanente v Oaklandu blízko záp.pobřeží USA(viz zpráva v Current Alzheimer Research 4,117, rok 2007/2).Co vyplynulo z výsledků? Že obezita ve středním věku je SPOJENA se vznikem pozdější demence! Detaily prokázaly, že rizikovým faktorem není samotná obezita, ale "rozměry michelinů",čili množství tuku v oblasti pasu pacienta (které je přímo úměrné, dle vědců, MNOŽSTVÍ vypitého piva-čili primárně kvantitě, ne kvalitě...).Už navýšení břišního tuku o 20% zvyšuje riziko demence 2,5x! Jenže k podobným výsledkům nezávisle na nich došel i jistý neurolog původem u Indie, Sudha Seshadri na opačném koci USA, na bostonské univerzitě (publ. Lancet Neurology 6, 1106, 2007/12) a tak většina lékařů v USA POVAŽUJE TYTO VÝSLEDKY ZA ALARMUJÍCÍ !
Propojení "micheliny"-demence se může zdát na první pohled podivné, jenže tento břišní tuk je metabolicky nejaktivnější ze všech tukových zásob těla+produkuje hodně cytokinů, regulačních proteinů(bílkovin),které hrají roli chem.signálů mezi buňkami.Např. protein leptin mj. proniká přes hematoencefalickou bariéru z krve do mozku a zde svou hormonální aktivitou též reguluje procesy učení a ukládání do paměti.Už před 11 lety bylo prokázáno, že leptin ovlivňuje kognitivní (učící-rozpoznávací) funkce labor. potkanů a má dost zásadní vliv na biochemické pochody v mozku.(zdroj: Neurology DOI:10.1212/01.wnl.0000306313.89165.ef)-S přispěním internetu, zpráv lékařů a časopisu Vesmír.V.
Vyhledávání